Politie heropent onderzoek : waarom moesten Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw dood?

AMSTERDAM/PATTAYA – De gruwelijke dubbelmoord op Amsterdammer Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw Tae in 2017 wordt misschien toch opgelost. Nieuwe informatie over de opdrachtgever voor de moorden wordt inmiddels onderzocht door de Amsterdamse politie. De recherche hoopt dat nauwe samenwerking met de Thaise autoriteiten tot een doorbraak leidt.

Directe aanleiding tot het heropenen van het moordonderzoek is de tv-uitzending zondagavond van Dossier Van den Heuvel (RTL4, 21.30 uur). Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel reisde met de zus van Hoovers naar Thailand na aanwijzingen dat in de Thaise badplaats Pattaya – waar Hoovers en zijn vrouw woonachtig waren – mogelijk de sleutel tot de oplossing van de dubbele moord lag.

Gesprekken met meerdere informanten in Thailand leidden tot nieuwe inzichten over de moorden en informatie over een mogelijke opdrachtgever, die tot op heden nog niet als verdachte in beeld was in het eerdere onderzoek. Alle informatie is inmiddels overgedragen aan de Amsterdamse recherche, die het vastgelopen onderzoek nu wil heropenen.

Pieter en Tae werden op 17 juli 2017 dood aangetroffen in een woning aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Ze hadden het appartement gehuurd omdat Pieter in Nederland enkele zakelijke afspraken moest afwikkelen. De moeder en de zus van Pieter waarschuwden de politie toen Pieter niet reageerde op telefoontjes. Agenten forceerden de deur en vonden Pieter en Tae dood in de woning. Ze bleken te zijn doodgeschoten.

KroegHoovers was een bekende in het Amsterdamse uitgaanscircuit. Als eigenaar van een platenzaak met een daaraan gekoppeld dance-label maakte hij de gloriejaren van de Amsterdamse housescene mee. Bij begeleidde ook talentvolle kickboksers. Rond de eeuwwisseling besloot Pieter Hoovers te verkassen naar Thailand, waar hij zijn later vrouw Tae leerde kennen. Hoovers opende een kroeg in de Thaise badplaats Pattaya, die een trekpleister werd voor Nederlanders van allerlei pluimage.

In 2005 kwam het café van Hoovers in het nieuws, toen crimineel John Mieremet in Pattaya werd vermoord. De Amsterdammer was samen met zijn goede vriend Ferry de Kok vaste klant van de kroeg van Hoovers. Geruchten dat het Hoovers was die John Mieremet wegtipte bij zijn Amsterdamse vijanden, werden nooit hardgemaakt.

De politie kreeg na de dubbelmoord in 2017 dankzij camera’s op de Ceintuurbaan wel letterlijk zicht op een verdachte, maar slaagde er niet in die te achterhalen. Het moordwapen werd gevonden in het water nabij de Ruysdaelkade. Volgens zijn familie maakte Hoovers de dagen voor zijn dood een zeer gespannen indruk, wat volgens de politie kon duiden op een conflict. De Amsterdamse politie deed uitvoerig onderzoek, maar de zaak belandde uiteindelijk toch op de plank.

Uit eigen digitaal onderzoek, onder meer van telefoon- en computergegevens, kwam echter nieuwe informatie naar voren, die alleen van de dader(s) afkomstig kan zijn. Een reis naar Thailand begin dit jaar leverde nieuwe aanwijzingen op voor een zakelijk geschil, dat mogelijk aan de dubbele moord ten grondslag ligt. De recherche wil in het belang van het onderzoek verder niet zeggen welke opsporingshandelingen nu worden verricht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Telegraaf gevonden heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PhotosStock
Tekst: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

Eén gedachte over “Politie heropent onderzoek : waarom moesten Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw dood?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!