Gepensioneerde politie-inspecteur van Nonthaburi betrapt op afpersen van geld

NONTHABURI:- Een voormalige politie-inspecteur in Nonthaburi is eerder deze week gearresteerd met 100.000 baht cash in zijn bezit,  die hij had afgeperst van een verdachte in een landfraudezaak.

De van landfraude verdachte had zijn advocaat naar het politiebureau van Nonthaburi gestuurd om het geld te aan de gepensioneerde luitenant-generaal Pracha Bannathikorn te overhandigen.

De klacht over landfraude tegen de verdachte was ingediend door Achariya Ruangrathanapong, voorzitter van de Club om slachtoffers van misdrijven bij te staan, bij de Koninklijke Thaise politie anti-corruptie divisie.

Pracha had aangeboden de zaak als bemiddelaar en adviseur op zich te nemen, en zijn taken zouden worden uitgevoerd onder de jurisdictie van de hoofdonderzoeker.  Daarom zijn naar alle waarschijnlijkheid ook andere agenten die de zaak onderzoeken, betrokken bij de afpersing.

De provinciale politiechef heeft een onderzoek gelast naar de corruptiezaak en wilt een verklaring waarom een ​​gepensioneerde politieagent bij een actieve zaak betrokken was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!