Pattaya zet 3 gratis Covid19 testpunten op om een avondje te kunnen stappen

CHONBURI:- Nadat op nieuwjaarsdag er strengere Covid19 maatregelen door de provincie gouverneur werden aangekondigd die constante PCR testen voor restaurants en andere uitgaansgelegenheden in de provincie Chonburi vereisen, heeft het provinciale departement voor Volksgezondheid nu enigszins de lasten verlicht door 3 gratis testpunten op te zetten in populaire uitgaans- en uitgaansgebieden.  

De gouverneur van Chonburi had op nieuwjaarsdag de nieuwe regels aangekondigd voor locaties die eten of alcohol serveren ter bescherming tegen Covid-19 uit angst voor de zich snel verspreidende Omicron-variant.

De strikte nieuwe regelgeving vereist dagelijkse PCR testen voor iedereen die in een nachtleven of entertainmentbedrijf werkt, vooral omdat velen zich omgevormd hebben tot “restaurants” om beperkingen te omzeilen en alcohol te kunnen openen en schenken.  De vereiste omvat entertainers, artiesten, muzikanten en al het personeel dat op het terrein werkt.

Ook de gasten moeten ook de resultaten van een test presenteren binnen 72 uur bij het bezoek van een horecabedrijf.  De provinciale moedigt de bedrijven aan om om zelf de gasten ter plaatse een PCR test te laten ondergaan.  Een locatie die niet aan het uitgebreide testregime kan of wil voldoen, moet onmiddellijk sluiten en gesloten blijven totdat de beperkingen worden opgeheven.

De teststations zullen worden opgezet op Tree Town Market op Soi Buakhao, op Soi LK Metro en in de Walking Street voor Stones House.  De nieuwe screeningspunten zijn actief van vandaag tot in ieder geval 5 januari en kunnen worden voortgezet als dat nodig wordt geacht, aangezien het testbesluit geen vervaldatum had.

De gratis PCR testen worden aangeboden van 17.00 uur tot laat in de nacht en zullen beschikbaar zijn voor gasten die naar nabijgelegen bedrijven willen gaan, maar ook voor de bedrijven zelf, zodat het personeel dagelijks gratis kan testen.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: BMA Health

 Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!