De Maya Bay in de provincie Krabi Zuid Thailand is heropend

KRABI:- De bekende Maya-baai van Thailand is nu voor toeristen en bezoekers opengesteld nadat het officieel is heropend op nieuwjaarsdag.  Bezoekers van Koh Phi Phi Leh moeten zich van tevoren aanmelden en het aantal is beperkt tot 4.125 bezoeken per dag waarbij het aantal toeristen mag niet groter zijn dan 375 mensen tegelijk.  Het bezoek is beperkt tot 1 uur en zwemmen in de baai is niet toegestaan.

Maar de nieuwe golf bezoekers kunnen wel wandelen en op het beroemde zandstrand ontspannen, dat beroemd werd in de film “The Beach” uit 2000 met Leonardo DiCaprio.

De limiet op het totale aantal bezoekers ligt niet veel onder het maximum aantal bezoekers toen Maya Bay werd belegerd met dagelijkse bezoekers voordat het in juni 2018 werd gesloten.  De nieuwe beperkingen waren echter bedoeld om de beweging van bezoekers te beheersen en boten uit de eigenlijke baai te houden.

80 touroperators, gidsen en toerismefunctionarissen uit Bangkok, Krabi, Phuket en Phang Nga bezochten afgelopen woensdag het eiland om de nieuwe beperkingen, wijzigingen en procedures te bespreken, aangezien de populaire toeristische attracties na een winterslaap van 3 jaar weer tevoorschijn komen.

De Maya Bay is nu dagelijks geopend van 07.00 uur tot 18.00 uur.  Alle boten moeten het eiland bereiken vanaf de andere kant van het eiland vanaf Maya Bay Beach.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!