In de eerste dagen oversteeg de provincie Chonburi het aantal Covid19 besmettingen van Bangkok

THAILAND:- De nieuwjaarsvieringen in Chonburi resulteerden in het feit dat er gistermiddag 442 mensen positief op het Covid19 virus getest werden, waarbij het hoogste aantal in het district Banglamung ontdekt werden.

Een 68-jarige inwoner van Chonburi met reeds bestaande chronische aandoeningen bezweek ook aan het virus ondanks een dubbele vaccinatie.

De autoriteiten van Chonburi meldden 14 nieuwe clusters, resulterend in 342 gevallen, terwijl acht medici positief testten.  De laatste cijfers werden bereikt nadat ambtenaren proactieve tests hadden uitgevoerd bij restaurants die drank in de provincie serveren.

Ter vergelijking: Bangkok meldde zondag slechts 366 besmettingen en één dode.

Ondertussen verklaarde Dr. Wichai Thanasopon van het provinciale volksgezondheidsbureau dat op 1 januari ATK-tests werden uitgevoerd onder 264 mensen in Chonburi en 67 van hen testten positief.  Sommige van deze mensen hadden drukke toeristische gebiedenbezocht en hebben mogelijk veel mensen in gevaar gebracht, zei hij.

Van een andere reeks van 79 willekeurige monsters was 64 of 81 procent positief getest op de Omicron-stam, negen op Delta, terwijl zes nog steeds niet zijn geïdentificeerd.

Sinds april 2021 heeft Chonburi in totaal 113.756 gevallen gemeld, waarvan er nog 2.360 worden behandeld.  Tot nu toe zijn 110.226 mensen volledig hersteld, terwijl het totale dodental op 794 staat.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!