Ongeveer de helft van de geïnspecteerde voertuigen die in Thailand rondrijden zijn milieuvervuilers

BANGKOK:- Ongeveer de helft van alle voertuigen die op de Thaise wegen rondrijden, zijn milieuvervuilers waarvan de uitlaatemissies de wettelijke limieten overschrijden, zo liet de afdeling Pollution Control publiekelijk weten.

De Thaise autoriteiten hebben vorig jaar 234.176 bedrijfsvoertuigen – vrachtwagens, gelede vrachtwagens, bussen en pick-ups – laten stoppen voor emissiecontroles, waarbij geconstateerd werd 114.888 van hen, of 49%, zwaar vervuilend waren, zo verklaarde de directeur-generaal, khun Atthapol Charoenchansa in een perscommentaar.

Particuliere auto’s, motorfietsen en andere voertuigen die voor privégebruik waren geregistreerd, deden het iets beter: 48% van de 123.640 door de afdeling geïnspecteerde voertuigen bleken het milieu te vervuilen.

De cijfers zijn vorig jaar samengesteld uit landelijke steekproeven.  De afdeling zette controleposten langs de weg op en inspecteerde willekeurig de uitlaatgassen van voertuigen.  Het Land Transport Department en de Bangkok Metropolitan Administration nemen ook deel en voeren hun eigen inspecties uit.

De ergste vervuilers worden beboet en hun voertuigen mogen van de weg worden gehaald totdat de motor op peil is gebracht.

Khun Atthapol zei dat er dit jaar meer controleposten op hoofd- en secundaire wegen in de hoofdstad en aangrenzende provincies zijn gepland, waarbij groter Bangkok wordt geteisterd door schadelijke niveaus van fijnstof.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Ongeveer de helft van de geïnspecteerde voertuigen die in Thailand rondrijden zijn milieuvervuilers”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!