Monnik in de Isaan gearresteerd voor gebruik en verkoop van methamfetamine

CHAIYAPHUM:- Een team van vrijwilligers van Territoriale verdediging viel  een tempel in het Khon Sawan-district van de noordoostelijke provincie Chaiyaphum binnen en arresteerde daar een monnik voor het gebruik en de verkoop van methamfetaminepillen, aldus de politie.

De inval, geleid door Phanthat Phu-sanga, een senior plv.  districtshoofd, volgde op rapporten van klokkenluiders en klachten van lokale bewoners dat de 40-jarige monnik, Phra Suthorn Sonkaew, als drugsdealer in het dorp fungeerde en meth-pillen had verkocht aan tieners.

Phra Suthorn, de monnik in Wat Chaimongkol in het dorp Khon Sawan, ontkende aanvankelijk de beschuldiging, aldus de politie.

Tijdens een huiszoeking in zijn woonruimte vond het team een ​​zwarte plastic verpakking met 36 meth-pillen onder zijn bed.  Toen hij met het bewijs werd geconfronteerd, bekende Phra Suthorn dat hij net 40 meth-pillen had gekocht voor 100 baht voor drie pillen.  Hij had zelf twee van de pillen gebruikt en had er twee doorverkocht aan jonge dorpsbewoners, waardoor er 36 in het zakje achterbleven.

Een urinetest van hem gaf een pimpelpaars resultaat, hetgeen betekent dat hij de drug “Ice” had gebruikt.

Vervolgens werd hij gelaïciseerd en naar het politiebureau van Khon Sawan gebracht, waar hij werd beschuldigd van het gebruik en bezit van drugs met het doel om deze te verkopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!