5 criteria die U voor voor behandeling van het Covid19 virus in een ziekenhuis kunnen doen belanden

BANGKOK:- De Thaise gezondheidsdienst probeert het giswerk weg te nemen bij het omgaan met Covid19 geïnfecteerde patiënten, terwijl ze het proces stroomlijnen wanneer iemand positief op het virus getest is. 

Er zijn nieuwe richtlijnen opgesteld om de omvang van de symptomen en infectie te beoordelen en mensen ofwel naar een ziekenhuis of andere medische faciliteit te leiden of ze in thuisisolatie te plaatsen.  Het plan komt op het moment dat het aantal Covid19 infecties in de hoofdstad toeneemt en de autoriteiten een nieuw testcentrum opzetten om de toename van infecties het hoofd te bieden.

De richtlijnen zijn inmiddels goedgekeurd door de Covid-19 Situation Resolution Sub-Committee in Bangkok, in de hoop dat ze degenen die besmet zijn met Covid19 naar een geschikte plaats zullen brengen en onmiddellijke behandeling voor hun symptomen zullen krijgen.

De nieuwe richtlijnen bevatten 5 criteria en als een patiënt aan een of meer voldoet, wordt hij opgenomen in een ziekenhuis in Bangkok voor Covid-19-behandeling.  Iemand die niet aan deze parameters voldoet, zou worden geclassificeerd als licht symptomatisch of misschien asymptomatisch en naar thuisisolatie worden gestuurd, waar medisch personeel binnen 24 uur medicatie zal toedienen, in plaats van mogelijk naar een veldhospitaal of een andere locatie te worden gebracht.

Aan de andere kant moet iedereen die aan een of meer van deze 5 criteria voldoet na een positieve test op Covid-19 in Bangkok, binnen maximaal 12 uur na diagnose worden overgebracht naar een geschikte medische faciliteit.  De 5 criteria zijn als volgt:

  1. Iedereen met koorts die langer dan 24 uur boven de 39 graden Celsius blijft.
  2. Iedereen met een zuurstofverzadiging van minder dan 94%.
  3. Elke volwassene die sneller inademt dan 25 ademhalingen per minuut.
  4. Elk Covid-19-positief in Bangkok dat past in de huidige definitie van hoog risico:

– Degenen die ouder zijn dan 60 jaar.

 – Vrouwen die 12 weken of langer zwanger zijn.

 – Degenen die een van de 7 onderliggende aandoeningen  

    hebben die als hoog risico zijn bestempeld

5. Kinderen met ademhalingsmoeilijkheden of snelle ademhaling, verlies van eetlust, slaperigheid, koorts boven 39 graden Celsius en een zuurstofverzadigingsniveau lager dan 94%.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!