‘Onafhankelijke burgers’ protesteren tegen premier Prayut, en tegen majesteitsschennis

BANGKOK:- Pro-democratische activisten die zichzelf “onafhankelijke burgers” noemen, marcheerden gisteren van het Victory Monument naar het kruispunt Din Daeng om het ontslag van de premier, de vrijlating van 11 demonstranten en de afschaffing van de majesteitsschennis te eisen.

De 11 demonstranten die tijdens eerdere protesten op het kruispunt Din Daeng zijn opgepakt, worden zonder borgtocht vastgehouden in de bewaringsgevangenis van Bangkok.

De demonstranten zeiden dat een eerdere aankondiging dat ze een autodeminstratie zouden houden van het Democratiemonument naar de 1st Infantry Regiment-kazerne waar premier Prayut Chan-o-cha woont, bedoeld was om de politie op het verkeerde been te zetten.

  De demonstranten verzamelden zich in plaats daarvan om 16.30 uur bij het Victory Monument voordat ze om 17.00 uur naar Din Daeng gingen, waar de oproerpolitie was gestationeerd om te voorkomen dat demonstranten naar de kazerne van het 1st Infantry Regiment gingen.

Degenen die niet in staat waren de politielinie te doorbreken, hielden hun spandoeken omhoog, hoewel er om ongeveer 19.00 uur een confrontatie ontstond toen enkele demonstranten met vuurwerk naar de politie begonnen te loeien.

De politie begon toen een versterker te gebruiken en vroeg de demonstranten om het protest af te blazen omdat ze het nooddecreet overtraden.  Na meer dan 10 minuten van botsingen dwongen zware regenval de demonstranten om zich te verspreiden en werd de kruising om 20.35 uur weer opengesteld voor het verkeer.

Volgens berichten was het protest van zondagavond beperkt tot een klein aantal mensen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!