Onaangenaam nieuws voor China Airlines: alle piloten per direct in quarantaine na uitbraak

~AAN DE HEIDENEN OVERGELEVERD ZIJN~
(In zware moeilijkheden verkeren)

TAIPEI:- De Taiwanese autoriteiten hebben besloten om alle piloten van China Airlines per direct twee weken in quarantaine te zetten, nadat er een virusuitbraak plaatsvond in een crewhotel. Het besluit heeft grote gevolgen voor alle vluchten.

In Taiwan is er nauwelijks corona, doordat het land de grenzen gesloten houdt en reizigers verplicht in quarantainehotels stopt. Nu zijn er grote zorgen over een uitbraak in een luchthavenhotel waar piloten van China Airlines verbleven. Daar zijn inmiddels 35 besmettingen aan gelinkt.

Om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand loopt, hebben de autoriteiten maandag besloten om alle piloten van China Airlines preventief in quarantaine te zetten. Daardoor kan de luchtvaartmaatschappij de komende twee weken vrijwel geen vluchten uitvoeren.

“Dit zal een grote impact hebben op China Airlines, op haar passagiers- en vrachtvluchten, en ook op de bemanning. Maar voor de veiligheid van de hele gemeenschap kunnen we niet anders dan deze beslissing nemen”, zei minister Chen Shih-chung (Volksgezondheid) volgens persbureau Reuters.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!