De vaccinatie tegen Klong Toei is opgevoerd tot 3.000 injecties per dag in een race tegen verdere besmetting

~ERGENS VAART ACHTER ZETTEN~
(Het snel doen verlopen)

BANGKOK:- De gezondheidsdienst van Bangkok heeft gisteren in allerijl in het Klong Toey gebied een derde vaccinatie-eenheid opgezet, waar de race gaande is om 70 procent van de sloppenwijkbewoners zo snel mogelijk te vaccineren om een ​​ernstige uitbraak van Covid-19 in te dammen.

De nieuwe vaccinatie-eenheid in het Port Authority Stadium maakt deel uit van drie vaccinatie eenheden, twee andere zijn vorige week dinsdag Tesco Lotus Rama IV en Wat Klong Toei School geïnstalleerd.

De gouverneur van Bangkok, khun Aswin Kwanmuang, zei dat ongeveer 50.000 van de 80.000 sloppenwijkbewoners in Klong Toei moeten worden gevaccineerd om de uitbraak, die in april opdook, te beheersen.

In totaal zijn er nu ongeveer 14.000 mensen via de mobiele units gevaccineerd. De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) streeft ernaar om tot 19 mei ongeveer 2.500 tot 3.000 mensen per dag te vaccineren.

De BMA lanceerde op 27 april ook een zgn. zwabbertestcampagne in de gemeenschappen van Klong Toei. 

Vanaf zondag waren 19.983 mensen getest, in totaal kwamen 654 tests positief terug. 13.629 waren negatief en nog eens 5.700 moesten nog terugkomen uit het laboratorium. waar de race gaande is om 70 procent van de sloppenwijkbewoners te inenten om een ​​ernstige uitbraak van Covid-19 in te dammen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!