Het aantal Covid19 besmetting in een Ananasfabriek in Hua Hin stijgt tot boven de 100 infecties.

~DOOR DE ZURE APPEL HEENBIJTEN~
(Het onaangename doen of over zich heen laten gaan)

HUA HIN:- De Thaise krant Daily News meldde dat er 112 migrerende werknemers uit Myanmar positief op Covid19 virus waren getest, zij allen werken in de Quality Pineapple-fabriek in Ban Nok Noi aan de bijpass van Hua Hin.

In de fabriek, arbeiderskamers in de fabriek en zelfs verhuurde kamers in huizen buiten de fabriek vond het uitvoerig desinfecteren plaats. De fabriek is hermetisch afgesloten met nauwlettend toezicht van wie komt en gaat.

De lokale bevolking heeft opgeroepen om de fabrieksproductie te stoppen, de ananas in blik wordt daar voornamelijk aan de noord- en oostkust geproduceerd.

Binnen in de fabriek is een veldhospitaal met 250 bedden ingericht om mensen zonder of milde symptomen te huisvesten.  Degenen met ernstige en matige symptomen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De bron van de uitbraak blijkt een ingenieur die geen informatie en zijn tijdlijn bekend maakte na een bezoek aan de Thong Suk pub begin april. Hij besmette een 4-jarig kind in een gehuurde kamer in de fabriek, waarna het virus zich van daaruit verder verspreidde

De plv. Gouverneurs van Prachuap Khiri Khan, Khun Phromphriya Kijanuson en Chamaiporn Amphaijit hieldenw een videoconferentie om de uitbraak te bespreken.

De Daily News meldde 27 nieuwe Covid-gevallen in de provincie, wat betekent dat er sinds begin april 1.167 waren besmet, van deze 881 zijn er hersteld, 282 werden behandeld met 11 ernstig en 19 medium.

Er zijn in de provincie vier doden door het virus gevallen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!