Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”  

THAILAND:- Hier een reeks korte stukjes van uw nieuwsbeer van wat er het afgelopen weekend zoal in Thailand is gebeurt:

BANGKOK:- De Thaise politie heeft een voormalig medewerker van de Australische ambassade in Bangkok gearresteerd.  De arrestatie volgde op de ontdekking van verborgen “spionagecamera’s” in de damestoiletten van de ambassade.  

Op dit moment is niet bekend hoe lang de camera’s in de damestoiletten aanwezig waren, wat ze hebben opgenomen of wiens privacy door de ontdekking is geschonden.  

De Australische ambassade in Thailand is bedoeld als een beveiligd overheidsgebouw, er worden nu vragen gesteld over hoe een dergelijke inbreuk op de beveiliging heeft kunnen plaatsvinden.  

PEKING:- De Chinese ambassadeur, Mr. Han Zhiqiang heeft 100.000 eenheden Sinopharm Covid19 vaccins aan de vertegenwoordiger van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn overhandigd.

Prinses Maha Chakri reageerde daarop door China te bedanken voor het helpen verbeteren van de gezondheidsbeveiliging voor Thaise burgers.

Dit is de zesde batch die is geschonken door China, dat tot nu toe 50,85 miljoen doses Covid-19-vaccins aan Thailand heeft gegeven.

BANGKOK:- Het Thaise departement van ziektecontrole heeft het publiek opgeroepen om niet in paniek te raken nadat het koninkrijk gisteren meer dan 10.000 nieuwe dagelijkse gevallen van coronavirus had geregistreerd.

Het aantal komt overeen met onze waarneming dat de Omicron-variant zeer overdraagbaar is”, zo verklaarde dokter Opas, directeur-generaal van de DDC.

De Covid19 situatie zal alleen als ernstig worden beschouwd als het aantal infecties stijgt tot 30.000 gevallen per dag.

BANGKOK:- Demonstranten van de People Movement for a Just Society (P-Move) en zogenaamde Save Bang Kloi-groepen hebben de ingang van het gouvernementsgebouw in Bangkok verlaten na meer dan een week van protesten

Demonstranten van de groepen hadden het protestgebied afgelopen weekend verlaten, nadat hun vijftien eisen naar verluidt bevredigend werden beantwoord.

PHUKET:- De politie van Phuket is op zoek naar twee mannen die op CCTV beelden werden betrapt bij het doodschieten van een Indiase gangster op de parkeerplaats van een hotel in het centrum van de stad.

De Vancouver Sun wist te melden dat de man, een Indiase staatsburger met een lange criminele geschiedenis in Canada, hij was daar tot persona non-grata benoemd en het land uitgezet.

NOORDOOST THAILAND:- De politie van de Anti-mensenhandel divisie heeft  in het afgelopen weekend twee locaties in de provincies Nakhon Phanom en Nakhon Si Thammarat doorzocht naar leden van een kindermisbruik-bende.

De medewerkers namen mobiele telefoons en computers in beslag uit de twee huizen en vonden berichten over winstdeling uit de verkoop van naaktfoto’s en videoclips van meisjes

De politie heeft met betrekking tot deze zedenzaak een 23-jarige man in Nakhon Phanom en een 17-jarige man in Nakhon Si Thammarat gearresteerd.

De arrestaties kwamen tot stand nadat de verdachten de foto’s en video’s te koop zouden hebben aangeboden.

PHUKET:- Een groep toeristen op het eiland Phuket moest in het afgelopen weekend in veiligheid gebracht geworden nadat er zaterdagavond een bosbrand in de buurt van Krating Cape en Pha Hin Dam in het hoofddistrict uitbrak.

De gouverneur van Phuket gaf de brandweer de opdracht om samen met personeel van de gemeente Tambon Rawai en de marine het vuur te blussen en alle toeristen in het gebied zo snel mogelijk te evacueren.

BANGKOK:- De Thaise Raad van universiteitsvoorzitters heeft excuses aangeboden voor een groot lek van persoonlijke informatie van mensen die zich via het Centraal toelatingssysteem van de Thaise universiteiten hadden aangemeld.

De raad heeft gisteren een verklaring afgegeven naar aanleiding van de publicatie van 23.000 persoonlijke gegevens en bestanden via de website myTCAS.com op de Thaise sociale media. 

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!