Nu de PM2.5 waarde in Thailand stijgende is, haalt het DLT honderden milieuvervuilende voertuigen van de weg

THAILAND:- Het  departement van Transport over land, het DLT genoemd, heeft laten weten in de afgelopen dagen honderden vrachtwagens en bussen van de weg gehaald te hebben, nadat uit controle bleek dat deze voertuigen zwaar vervuilend waren.

De voertuigcontroles werden in oktober gelanceerd onder het beleid van minister van Transport Saksayam Chidchob om de uitstoot van PM2,5-vervuiling aan banden te leggen. De hoeveelheid schadelijke deeltjes is de afgelopen weken echter sterk gestegen, zo bleek uit registraties.

De directeur van het DLT, Khun Jirut Wisanjit zei dat inspecteurs tussen 1 oktober en 30 januari 101.709 vrachtwagens en bussen hebben gecontroleerd. Hiervan werden er 483 van de weg gehaald nadat ze de emissietests niet hadden doorstaan.

Het departement waarschuwde de eigenaren dat het tegen de wet is om voertuigen te gebruiken die de uitlaatemissielimieten overschrijden.  Het adviseerde hen om elk voertuig dat zwarte rook uitstraalde te repareren en te laten controleren bij een DLT-kantoor.

De DLT vroeg burgers ook om het PM2.5-nevelprobleem op te lossen door foto’s van vrachtwagens of bussen die zwarte rook uitstoten met hun kentekennummer te sturen naar de 1584-hotline, Line-account @1584DLT, https://www.facebook.com/dlt1584  , http://ins.dlt.go.th/cmpweb/, de DLT GPS-app, of e-mail ze naar dlt_1584complain@hotmail.com.

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “Nu de PM2.5 waarde in Thailand stijgende is, haalt het DLT honderden milieuvervuilende voertuigen van de weg”

  1. Allemaal voor de bühne.

    De brandstof moet schoner.
    De fabrieken worden niet aangepakt.
    Vuilverbranding en akkers affakkelen is een nationale sport.

    Kijk een wat wij goed bezig zijn.

  2. Kankerverwekkend ze doen een goede daad ermee laten de ziekenhuizen niet overlopen,ze moeten die lui streng aanpakken het zijn moordenaars zet er maar een gevangenisstraf op voor de eigenaars van deze voertuigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!