Het Marine departement werkt zich uit de naad om de teersmurrie voor de kust van Rayong te verwijderen

RAYONG:- Het Marine Departement heeft de opdracht gekregen om de teerdelen van de stranden in de provincie Rayong zo snel mogelijk te verwijderen om de impact op het milieu te verminderen.

Zoals eerder door uw nieuwsbeer gepubliceerd is één onderwaterpijpleiding, eigendom van Star Petroleum Refining Plc (SPRC) vorige week lekgeslagen, waardoor 160.000 liter olie in zee vrijkwam.

Het Marine departement gebruikt FS49-boten, die meestal worden gebruikt om drijvend afval op te halen, om gieken op zo’n 350 meter en om absorberende platen in gebieden te water te laten waar de slick te dik is om te worden verwijderd met chemische dispergeermiddelen,”  

Dit heeft Khun Phuripat Theerakulpisut, de plv. directeur-generaal van het Marine Department, verklaard,  “Bangchak Corporation heeft de giek en absorberende platen voor deze operatie geleverd.”

Khun Phuripat voegde eraan toe dat een voorlopig onderzoek aantoonde dat de olievlek op het zeeoppervlak dun genoeg is voor de stroming en de wind om hem door de gaten in de giek te duwen en naar Khao Laem Ya National Park en het westen van Koh Samet te drijven.  Hij voegde eraan toe dat het nationale park de opdracht heeft gekregen om boten klaar te hebben om absorberende doeken in te zetten als de olievlek dichterbij komt.

 “Zodra we klaar zijn met het plaatsen van de giek en de absorberende platen, zal het Marine Departement de getroffen kustgebieden inspecteren en periodiek de kwaliteit van het water testen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!