Héél Thailand krijgt vandaag te maken met verspreidde onweersbuien en koel tot koud weer in het noorden en noordoosten van het land

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut liet vandaag dinsdag (1 februari) weten dat er een harde westenwind op grote hoogte over het noorden en het noordoosten van Thailand raast en koel tot koud weer met ochtendmist naar de gebieden brengt.  

De bergtoppen in het noorden en noordoosten zijn koud tot erg koud met temperaturen tussen de 4 en de 14 °Celsius. De bewoners in het hogere land moeten vanwege dit wisselende weer goed op hun gezondheid letten.  Al het wegverkeer dient voorzichtig te rijden vanwege de soms dichte mist.

Onderwijl heeft een ander uit China afkomstig hogedrukgebied het noorden van Vietnam, Loas en de Zuid-Chinese Zee bedekt.  Deze dwingt zuidelijke en zuidoostelijke winden om de regen vanuit zee naar het lagere noorden, noordoosten, midden en oosten te blazen, waardoor geïsoleerde lichte regenval in deze gebieden ontstaat.

 Het instituut vermeldde ook dat er een zwakke noordoostelijke moesson over de Golf van Thailand heerst, wat leidt tot geïsoleerde onweersbuien in het zuiden van het land.

In Bangkok valt er hier en daar een lichte regenbui en kan er hier en daar een ochtendmist optreden. De temperatuur ligt in het bereik van de 24 en de 35° Celsius terwijl er een zuidelijke wind waait.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!