Nederlandse samenwerking voor productie eersteklas medicinale cannabis in Thailand

AMSTERDAM:- Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Bienestar T&N, Cannabizta, Bosman Van Zaal, Delphy, en Paradise Seeds is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een hoogwaardige medische standaard voor de productie en verwerking van cannabis in Thailand. Het is ook de eerste stap in Azië om de capaciteit voor het kweken en ontwikkelen van variëteiten te vergroten. Zo kan Thailand echt een eersteklas hub voor medicinale cannabis in Azië worden, aldus de samenwerkende partijen. 

De overeenkomst om een medicinale cannabisproductiefaciliteit in Thailand op te starten is 15 april in Amsterdam ondertekend. Bienestar T&N Co. Ltd. is een bekende kweker van medicinale cannabis in Thailand, en Cannabizta B.V. is een verenigd leider in het telen van medicinale cannabis. Samen met zakenpartners Bosman Van Zaal B.V., Delphy B.V., en Paradise Seeds B.V. zullen zij gecombineerd hoogwaardige medicinale cannabisproductie in Thailand realiseren.

Het bestuur van de bedrijven was aanwezig: De heer Niphon Panthakiatpaisal (CEO van Bienestar T&N Co. Ltd.), de heer Makorn Chaowanich (CEO van Cannabizta B.V.), de heer Marco Braam (CEO van Bosman Van Zaal B.V.), de heer Jeroen van Buren (Oprichter van Delphy B.V.), en de heer Luc Krol (Oprichter van Paradise Seeds B.V.). De ondertekening van het contract werd verder vereerd door de aanwezigheid van Zijne Excellentie Mr. Chatri Archjananun, Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur in Nederland, en door Dr. Somsak Akkasil, Directeur-Generaal van het Departement van Medische Diensten, en zijn collega’s. Na de ondertekeningsceremonie werd de fabriek van Bosman Van Zaal bezocht.

Voor dit project produceert Bosman Van Zaal geautomatiseerde landbouwsystemen met behulp van logistiek en robotica. Deze zijn ontwikkeld voor de aanplant op industriële schaal die volgens het Aalsmeerse bedrijf ‘voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen ter wereld.’ Verticale kweeksystemen zijn onderdeel van ruimtebesparing, energie- en waterbesparing. Evenals data & business intelligence systemen die lucht, luchtvochtigheid en bewateringssystemen kunnen regelen voor optimale gewasgroei. Deze systemen zijn nodig voor volledige controle over de productie van medicinale cannabis in Azië en voldoen aan de vereiste hoge standaard.

Delphy ontwikkelt landbouwkennis en ondersteunt productiesystemen in mechanisatie, automatisering en IT om de hoogste opbrengsten te behalen in deze faciliteiten over de hele wereld. Paradise Seeds, eigenaar van de grootste zaadbank voor cannabis, ontwikkelt samen met hun onderzoekspartners medicinale cannabiszaadstammen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze variëteiten zullen in de farmaceutische industrie effectief en op de juiste manier worden gebruikt voor specifieke therapeutische doeleinden van de ziektegroep.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: groentennieuws
Content: Olleke Bolleke in Amsterdam 
Bron: groentennieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!