Het ONCB in Thailand hamerde gisteren peperdure in beslag genomen drugsconfiscaties met succes af

BANGKOK:- Ongeveer 192 items in beslag zijn genomen bij drugsnetwerken, waaronder luxe auto’s, merktassen en hoogwaardige horloges, zijn gisteren geveild door het Bureau van de controleraad voor verdovende middelen, het ONCB.

De secretaris-generaal van ONCB, Khun Wichai Chaimongkhon, zei dat sinds oktober vorig jaar 3.386 items ter waarde van naar schatting 3,2 miljard baht in beslag zijn genomen van personen die connecties met de drugshandel hadden.

“Het geld dat met de veiling wordt verdiend, zal worden gebruikt om verdere maatregelen tegen de drugshandel te financieren”, zei hij.

Onder de items die onder de hamer gingen, waren een Porsche Taycan 4s, die werd verkocht voor 6,58 miljoen baht, een Toyota Vellfire die voor 1,89 miljoen baht opging, en een Chanel-handtas, die 176.000 baht opleverde.

Een Patek Philippe Aquanaut-horloge ging naar Somsak Sriratanaprapat, uitvoerend voorzitter van de luxe autodealer BRG Group, die 1,51 miljoen baht bood voor het uurwerk.

Een Porsche Taycan, boven dit artikel afgebeeld en een Patek Philippe aquanaut polshorloge, links, behoren tot de luxe artikelen die in beslag zijn genomen van drugshandelaren die gisteren zijn geveild door het Office of the Narcotics Control Board.  De auto ging voor 6.580.000 baht en het horloge voor 1.510.000 baht.  In totaal gingen 192 luxegoederen onder de hamer.  (Foto’s door Chanat Katanyu)

De minister van Justitie, Khun Somsak Thepsuthin zei dat hij er zeker van was dat de rest van de in beslag genomen goederen 10 miljard baht zou opleveren, en merkte op dat de biedingen begonnen bij vijf miljoen baht voor de Porsche en 300.000 baht voor het Patek-horloge.

Khun Somsak zei dat de politie de afgelopen vier jaar 8.684 items in beslag heeft genomen in 112 inbeslagnames.

Naast verdere repressie, zal de opbrengst van de veiling ook worden gebruikt om drugsrehabilitatie-inspanningen te financieren en informanten te belonen, zei hij.

Khun Chuwit Phitakpornpanlop, een parlementslid van de Pheu Thai voor Ubon Ratchathani, was aanwezig op de veiling om ervoor te zorgen dat deze transparant werd uitgevoerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!