Nakhon Si Thammarat uitgeroepen tot meest moorddadige provincie van Thailand

THAILAND:- De provincie Nakhon Si Thammarat, in het zuiden van Thailand wordt de Crime Suppression-politie bezien als een zorgwekkend provincie, aangezien het gebied sinds begin 2021 de meest moorddadige provincie van het land is benoemd. De politie vermoedt dat de overvloed aan wapens in de huishoudens gedeeltelijk meedraagt aan het  hoge moordcijfer aldaar.

 De politie, afdeling misdaadbestrijding heeft haar verontrusting geuit over het aantal moorden in de provincie, die op het moment van schrijven gemiddeld 5,5 moorden per maand heeft op een totaal van 40 moorden.  

De hoofdinspecteur van de Crime Suppression Division, Wirachan Khunchaikaew, zegt dat de politie zich zorgen maakt over het stijgende aantal moorden in Nakhon Si Thammarat.  Hij zegt dat de meeste moorden niet gepland of gecontracteerd waren.

De politie-inspecteur  ging verder met te zeggen dat zijn divisie De gegevens en onderzoeksrapporten hebben onderzocht om gemeenschappelijke factoren in de moorden te vinden, teneinde om het hoge aantal moorden te beteugelen.  De politie voegt eraan toe dat ze zoeken naar illegale wapens om ze weg te houden van mensen die geneigd zijn tot geweld.

Inspecteur Wirachan beweerde dat van de 40 moordzaken dit jaar de politie in 34 zaken verdachten heeft aangehouden.  Hij voegt eraan toe dat de rest van de verdachten zijn geïdentificeerd door de politie, maar zijn ontsnapt aan arrestatie.  Hij vervolgde met te verklaren dat in 27 van de moordzaken vuurwapens zijn gebruikt en dat 21 van de zaken persoonlijke conflicten betroffen, 2 van de moorden betreft overspel en 1 illegale drugs.  In 15 van de gevallen heeft de politie de motieven niet kunnen achterhalen.

Over motieven en vuurwapens bleef de inspecteur zeggen dat de provincie vroeger de thuisbasis was van veel huurmoordenaars.  Verder vonden veel bewoners dat ze wapens moesten dragen voor persoonlijke veiligheid, bijvoorbeeld als ze ’s nachts op rubber tapten of wanneer ze hun oogstvelden inspecteerden.  Politie majoor Theerayut zegt dat de toegankelijkheid van wapens betekent dat eenvoudige argumenten fataal kunnen worden.  Theerayut voegt eraan toe dat sommige inwoners van Nakhon opvliegend zijn, wat de situatie kan verergeren.

 “Schietincidenten worden meestal aangespoord door verhitte discussies of familieruzies.  In de meeste gevallen zetten de conflicten familieleden tegen elkaar op”, zegt Theerayut.

 Afgelopen weekend bijvoorbeeld stak een man zijn vrouw voor het politiebureau dood, daarvoor werd vorige week een echtpaar in de auto doodgeschoten, waarbij hun zoon weliswaar overleefde en er met een gebroken been afkwam.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!