Myanmar vuurt mortieren af ​​op Thais grondgebied

~IN DE PEN KLIMMEN~
(In brief gaan schrijven)

BANGKOK:- De Thaise legerleiding heeft een brief uitgegeven waarin het leger van Myanmar wordt gewaarschuwd om géén mortieren op Thais grondgebied af te vuren.  

De commandant van het Derde Leger, luitenant-generaal Apichet Suesat, heeft er bij de troepen van Myanmar op aangedrongen hun operaties niet uit te breiden naar Thais grondgebied.  

Het leger van Myanmar had afgelopen donderdagmiddag drie mortieren afgevuurd op het dorp Ban Tha Ta Fang in de provincie Mae Hong Son.  “We waarschuwden hen door een rookbom over de grens af te vuren en toen stopten ze met schieten”, aldus luitenant-generaal Apichet. 

Er vielen geen slachtoffers toen de mortieren onbewoonde gebieden nabij de oever van de rivier troffen. Blijkbaar waren de projectielen bedoeld tegen de soldaten van de Karen Nationale Unie die over de grens naar Thailand vluchtte.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!