Museum Siam in Bangkok biedt een glimp van de verborgen verhalen van Rattanakosin Island

BANGKOK:- Nu Museum Siam dit jaar de “Storied Structure: Architecture Awe of Old Town of Bangkok” lanceert, kunnen kunstliefhebbers het Rattanakosin-eiland in Bangkok zeker aan hun reisschema toevoegen.

Het “Culturele District 2021: het kunstfestival voor de opening van Rattanakosin Island” verandert de historische wijken van de hoofdstad in een centrum van creatieve kunst geleverd in hightech-formaat.

Bij het gratis evenement dat in de hele maand oktober plaatsvinden in Museum Siam, Sanam Chai Road, Tha Tien, Bangkok (Sanam Chai MRT Station, Exit 3), zijn ook kunsttentoonstellingen en bazaars inbegrepen.

De vijf meest interessante hoogtepunten zijn:
• Fototentoonstelling met glasplaten: deze tentoonstelling “Beschaafde Siam door Collodion Fotografie” wordt georganiseerd door Tuppawut Parinyapariwat van de RED LIGHT LAB STUDIO, die oude analoge technologie gebruikt om beelden vast te leggen die eruitzien alsof ze 100 jaar geleden waren.  De tentoonstelling bevindt zich op de eerste verdieping van het museum en is van 1 tot 31 oktober open voor bezoekers van 10.00 tot 18.00 uur.

• Mensen in de wijk Pak Klong Talad: deze straattentoonstelling legt de verhalen van mensen en de geschiedenis van Pak Klong Talad vast door de lens van “Nui” Sasamon, een jonge straatfotograaf en alumna van de faculteit Bouwkunde van Silapakorn University.  Ze maakte deel uit van het studententeam dat de Facebook-pagina “Humans of Flower Market” heeft opgezet.  De tentoonstelling vindt plaats van 15 tot 17 oktober van 10.00 tot 20.00 uur.  Het omvat een workshop bloemschikken door deskundige bloemisten van Flower Land en Dokmaai.com.  Er worden dagelijks twee rondes gehouden en er is een maximum van 20 personen per ronde.

• Animation Showcase & Workshop: bekijk de wereld door middel van animaties gemaakt door 50 new-gen artiesten.  Bezoekers kunnen ook deelnemen aan de Animation Workshop van 15-17 oktober, van 10.00 tot 18.00 uur, in het polyvalente gebouw van het museum.

• Kunst- en verlichtingsinstallaties: De STUDIO 27 JUNI houdt van 15-17 oktober dagelijks twee shows die van 19.00 uur tot 21.00 uur beginnen.  De eerste is “Project Mapping: In Praise of Cultural Heritage” geprojecteerd op het Museum Siam-gebouw.  De tweede is “Interactive Swing”, waarbij kunst op een schommel wordt geprojecteerd via een interactieve en realtime generatieve afbeelding waarmee het publiek zijn eigen kunst op objecten of schommels kan maken.

• De verhalen van Rattanakosin Island vertellen door middel van beelden, smaken, geuren en geluiden: dit begint op 1 oktober via de Facebook-pagina “Cultural District Bangkok”.  Dit online seminar behandelt interessante onderwerpen, zoals “Geweldig in oude tijden door gerenoveerde hotels in Bangkok” uitgevoerd door Weera-ath Chin-issariyayot van Inn A Day en Surin Panyatpiyapot van Kacha Bed;  “Terugkijken op Siam door middel van Collodion Photography” door Tuppawut Parinyapariwat van de RED LIGHT LAB STUDIO, en “Strolling Through the Town, Reading Socio-History Through Architecture Heritage” door Dr. Kriangkrai Kerdsiri van de faculteit Bouwkunde van Silapakorn University.

Het is misschien wel de moeite waard om u te waarschuwen dat het evenementenschema kan worden gewijzigd op basis van door de overheid aangekondigde Covid-19-preventiemaatregelen.

Ga voor meer informatie en updates naar www.facebook.com/CulturalDistrictBangkok, www.instagram.com/culturaldistrict.bkk, https://twitter.com/Cultural_Bkk of bel (02) 225 2777.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!