VIDEOCLIP | Riviersleepboot kapseist op de Chao Phraya rivier nabij Ayutthaya en zinkt, de bemanning wordt vermist

AYUTTHAYA:- Vandaag is er een sonarscanner gebruikt om een gisteren gekapseisde sleepboot te traceren, het vaartuig moet ergens in de diepe modderige Chao Phraya-rivier liggen, maar waar, is alsnog een raadsel. De bemanning bestaande uit de kapitein en zijn vrouw zijn bij dit tragisch incident omgekomen, ook naar hen wordt nog gezocht.

De boot kapseisde tijdens het manoeuvreren in het snelstromende water van ongeveer 20 meter diep, het had vijf beladen schuiten achter zich hangen. Het incident deed zich voor bij een pier in het district Nakhon Luang in de provincie Ayutthaya.

 Vertegenwoordigers van het Marine Department, de marine en het marinekantoor van Ayutthaya stelden een zoekplan op dat gebruik maakte van onderwatersonar om de gezonken sleepboot te lokaliseren.

Khun Phitsanu Seetapan, hoofd van de onderwateroperaties van het Marine Department, zei dat de plek waar de sleepboot naar beneden ging minstens 20 meter diep was.  De zeer sterke stroming had de twee vermiste bemanningsleden van de boot kunnen wegvagen,  ze zouden ook nog steeds binnenin de boot vast kunnen zitten, zei hij.

Inmiddels zijn er ook duikers ingeschakeld die meehelpen bij deze moeilijke zoekactie.

De 50-jarige sleepbootbestuurder, Khun Somchai Tharnkul en zijn vrouw Naruemol Tharnkul zijn niet meer gezien sinds hun sleepboot in de diepte van de Chao Phraya-rivier tegenover Wat Phanan Choeng Voraviharn verdween.

De sleepboot trok vijf vrachtschuiten naar een pier in het district Nakhon Luang in de centrale provincie.  Het kantelde toen de sleepkabel de achtersteven onder water trok en zonk vervolgens om 11.15 uur in de sterke stroming aan de samenvloeiing van de door regen gezwollen Chao Phraya en de Pasak-rivier.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sunthorn Pongpao
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!