Morgen brengt de kortste dag van het jaar met een kleine 11 uur daglicht

BANGKOK:- De kortste dag van het jaar, bekend als winterzonnewende, valt morgen op donderdag (22 december), zo maakte het Nationaal Instituut voor Astronomisch Onderzoek van Thailand, afgekort het Narit, vandaag bekend.

De winterzonnewende vindt plaats wanneer één van de polen van de aarde zijn maximale kanteling bereikt, weg van de zon.  Dit gebeurt twee keer per jaar, een keer op het noordelijk en een keer op het zuidelijk halfrond.

Tijdens de winterzonnewende bereikt de zon zijn laagste jaarlijkse hoogte aan de hemel.

Morgen komt de zon om 6.36 uur in Thailand op en gaat onder om 17.55 uur, wat neerkomt op slechts 11 uur en 19 minuten daglicht.

“Winterzonnewende wordt beschouwd als de eerste dag van de winter op het noordelijk halfrond, maar voor degenen op het zuidelijk halfrond is het de eerste dag van de zomer,” merkte Narit op.

Na morgen worden de dagen geleidelijk langer, wat leidt tot de lente-equinox op 20 maart, wanneer de periode van dag en nacht hetzelfde zal zijn.  De zomerzonnewende brengt op 21 juni de langste dag voor Thailand en de rest van het noordelijk halfrond.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Narit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!