Tijdens de nieuwjaarsvakantie zijn de snelwegen rond Bangkok weer gratis te bereiken

BANGKOK:- De tolheffing op twee snelwegen – nr. 7 (Bangkok-Chonburi-Pattaya) en nr. 9 (Bang Pa In-Bang Phli-Bang Khun Tian) – wordt tijdens de nieuwjaarsvakantie van 29 december tot 4 januari zeven dagen kwijtgescholden, zo maakte Rijkswaterstaat bekend.

De maatregel is bedoeld om wachtrijen bij tolhuisjes te minimaliseren en de kosten te verlagen voor mensen die hun familie bezoeken tijdens Nieuwjaar, aldus directeur Sarawut Songwilai.

De afdeling ziet ook af van tolheffingen op snelweg nr. 6 (Bang Pa-in-Nakhon Ratchasima) tussen de controleposten Pak Chong en Kham Thalay Sor, die een toegangspoort zijn tot de noordoostelijke provincies.

Het 64 kilometer lange deel van snelweg nr. 6 zal van 29 tot 31 december alleen open zijn voor eenrichtingsverkeer, voordat van 1 tot 4 januari wordt overgeschakeld op eenrichtingsverkeer om automobilisten te vergemakkelijken die respectievelijk vertrekken en terugkeren naar de hoofdstad.

Meer dan 7,32 miljoen voertuigen zullen tijdens de nieuwjaarsvakantie gebruik maken van het snelwegennet, schat het departement.  Het heeft op 393 locaties in het hele land pechhulpdiensten opgezet om route-informatie, drinkwater, toiletten en rustzones te verstrekken aan degenen die dat nodig hebben.

Khun Sarawut adviseerde automobilisten om de M-Traffic mobiele app te downloaden of de Facebook-pagina van Highway Traffic Operation Center te bezoeken om de verkeerssituatie in realtime te controleren.

De nieuwjaarsvakantie brengt ook de zogenaamde “zeven gevaarlijke dagen” op de wegen met zich mee, wanneer het stijgende aantal ongevallen leidt tot een piek in verkeersdoden en -gewonden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Div. Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!