Monnik in Nakhon Phanom geeft zijn dorpsgenoten elk 200 baht na het winnen van een loterij van 18 miljoen baht

NAKHON PHANOM:- Een monnik won de hoogste prijs van de Thaise regering van 18 miljoen baht en gat het geld weg aan de lokale bevolking, andere tempels en verschillende organisaties.  

De monnik in de noordelijke provincie Nakhon Phanom vertelde dat hij normaal gesproken geen loten koopt, omdat monniken niet aan gokken mogen deelnemen, maar zegt dat hij onlangs een lot van een ​​lokale verkoper had gekocht om hem in deze moeilijke tijd te helpen.

De 47-jarige monnik uit de bekende Wat Phra That Phanom Woramahawihan zegt dat hij gelooft dat het gewonnen geld van de engelen is en dat hij het niet voor zichzelf wilde houden.  Hij besloot het geld met anderen te delen om gunstigheid en geluk te verspreiden.

Hij gaf aan een ieder van de lokale bevolking ongeveer 200 baht.  Volgens berichten hebben meer dan 1.000 inwoners de tempel bezocht voor geld van de monnik.  Er zijn zoveel mensen aan komen lopen, dat provinciale ambtenaren nu de drukte in de gaten houden om de verspreiding van Covid19 te voorkomen.  Hij heeft tot nu toe in totaal 1,5 miljoen baht weggegeven aan de lokale bevolking in het gebied.

De monnik gaf ook 4 miljoen baht aan de tempel waar hij woont, scholen, verschillende staats- en particuliere organisaties in het gebied.  Hij zei dat hij al het geld aan liefdadigheidsinstellingen en tempels zou geven.

De monnik vertelde tegen de Thaise media dat engelen hem zegenden omdat hij al meer dan 10 jaar voor de tempel en Phra That Phanom zorgt.  Hij zei dat hij drie dagen voor de tweemaandelijkse trekking drie loten met nummer 061905 had meegebracht.  De verkoper vroeg hem om een lot te kopen, waarbij de monnik meent dat het een manier was om mensen te helpen en verdienste te verdienen.

Na het winnen van de hoofdprijs  door de monnik hebben sommigen de ethiek en regels van het boeddhistische monnikenschap in twijfel getrokken.  Thaise media meldden een interview met een monnik die zei dat het verkeerd en ongepast was voor monniken om loten te kopen.  Er wordt echter nog steeds van tijd tot tijd bericht in de Thaise media over het winnen van loterijen door monniken.

In november 2020 won een Thaise monnik 18 miljoen baht in de loterij, maar verliet uiteindelijk de tempel en dook onder omdat zoveel mensen geld kwamen vragen aan de monnik nadat ze hadden gehoord dat hij zijn winst had gedoneerd.  De menigte stoorde de monniken danig en maakte het hen zelfs moeilijk om te rusten.  De monnik vertrok vervolgens naar een andere tempel op een onbekende locatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: PhrakruPhanom Prechakon facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!