Monnik overleeft val van 50 meter in berggrot in Kanchanaburi

KANCHANABURI:- Een monnik viel 50 meter naar beneden in een grot en werd na een missie van 10 uur gered. Volgens rapporten daalde de 29-jarige Phra Thada af in de grot toen een touwladder het begaf en hem tientallen meters naar beneden naar de bodem van de grot slingerde.  Hij liep ernstige verwondingen aan zijn heupen en benen op.

De monnik was vanuit een tempel in het Khlong San-district van Bangkok naar de afgelegen grot in de Klu Kli-bergen in de provincie Kanchanaburi gereisd om vipassana of ‘inzicht’-meditatie te beoefenen.

Afgelopen zaterdagmiddag ontving het radiocentrum van de Bo Ploy Ruam Jai Association een telefoontje van dorpelingen in het Bo Ploy-district dat een monnik in een grot in de bergen was gevallen en gewond was geraakt.  Phra Thada had de dorpelingen gevraagd hem naar de grot te leiden zodat hij in meditatie kon zitten.

Een reddingsteam van de Pithakkan Foundation bracht lampen, eerste hulp en specialistische apparatuur naar de pikzwarte grot.  Officieren van de twee organisaties bundelden hun krachten en middelen om af te dalen in de grot en Phra Thada veilig terug naar de oppervlakte te brengen.  Na een missie van 10 uur kon Phra Thada zondagochtend om 3.30 uur uiteindelijk uit de grot gered worden.

Dorpelingen zeiden dat de grot populair was onder monniken, nonnen en novicen die op zoek waren naar een rustige plek om te mediteren.  Het doel van vipassana-meditatie is om inzicht te krijgen in de aard van de werkelijkheid en kan het beste worden beoefend zonder afleiding.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand  
Bron: เจี๊ยบ มติกาญจน์ facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!