Thaise man die tijdens ongeregeldheden in Bangkok vorig jaar door een rubber kogel was geraakt, uiteindelijk overleden  

BANGKOK:- Een 64-jarige man die in augustus was geraakt door een rubberen kogel die was afgevuurd tijdens een van de gewelddadige confrontaties met de politie in de wijk Din Daeng in Bangkok, is na enkele maanden bedlegerig te zijn geweest gestorven. 

In het Din Daeng-gebied waren talloze confrontaties geweest tussen politie en anti-regeringsdemonstranten, met name een jonge groep genaamd “Thalugas”, wat “menigte door traangas” betekent.

Een rubberen kogel raakte khun Mana Hongthong in het hoofd terwijl hij naar zijn appartement aan Maitri Road liep, volgens het Centrum voor Thaise Advocaten voor Mensenrechten.  Volgens berichten is de kogel vermoedelijk afgevuurd door de politie tijdens een confrontatie met de groep Thalugas, die bekend staat om gewelddadige tactieken zoals het gooien van pingpongbommen naar de politie.  De mensenrechtenorganisatie zegt dat Mana een onschuldige toeschouwer was.

Hij liep ernstig hoofdletsel op en is sinds het incident bedlegerig.  Mana is zaterdag overleden in zijn appartement in Din Daeng. Volgens de mensenrechtenorganisatie is Mana de tweede dodelijke schietpartij tijdens protesten in het afgelopen jaar.  

In augustus vorig jaar werd een 15-jarige tijdens een Thalugas-rally in de rug geschoten en stierf na een paar maanden in coma te hebben gelegen.  Een 28-jarige werd gearresteerd omdat hij de tiener zou hebben neergeschoten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!