Met ingang van vandaag zijn de instant noedels in Thailand met 1 baht per pakje verhoogd

BANGKOK:- Het ministerie van Handel heeft officieel ingestemd met de verhoging van de prijzen voor instantnoedels van zes baht naar zeven baht per verpakking, met ingang van vandaag, donderdag 25 augustus.

Khun Wattanasak Sueaiam, directeur-generaal van departement van handel, onthulde gisteren dat het ministerie in eerste instantie drie grote instantnoedelfabrikanten heeft toegekend: Thai President Foods voor het merk MAMA, Thai Food Products Factory voor het merk Wai Wai en Thai Wan Food Industry voor het merk YumYum – om hun verkoopprijs aan te passen.

De andere twee prominente bedrijven, waaronder Nissin en Suesat, zijn bezig met het overwegen van productiedetails door de autoriteiten. Dit is voor het eerst in 15 jaar de eerste prijsverhoging na de verontwaardiging van bedrijven vanwege aanzienlijke materiaal- en productiekosten.

Het ministerie van Binnenlandse Handel bepaalde echter dat fabrikanten voortdurend materiaalkosten aan het ministerie moesten rapporteren. Als de kosten zouden dalen, zou de fabrikant worden verzocht de prijs van instantnoedels te verlagen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TPN News

2 gedachten aan “Met ingang van vandaag zijn de instant noedels in Thailand met 1 baht per pakje verhoogd”

  1. Wordt de prijs verhoogd met Baht 7 per verpakking of kost de verpakking per vandaag ipv Baht 6 per verpakking nu Baht 7? Je kunt dit bericht op 2 manieren interpreteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!