Het Thais grondwettelijk hof heeft generaal Prayut bevolen om zijn taken als premier van Thailand met onmiddellijke ingang neer te leggen

BANGKOK:- Het Thais grondwettelijk hof heeft gisteren bepaald dat generaal Prayut Chan-O’Cha zijn taken als premier moet neerleggen totdat de uitspraak van de rechtbank over zijn controverse over zijn ambtstermijn van acht jaar is gedaan.

Volgens lokale media stemde de Judiciary Committee gistermorgen met 5 voor 4 in het quorum voor. Het bevel is onmiddellijk van kracht totdat de rechtbank uitspraak doet, waarbij het proces vermoedelijk ongeveer een maand of langer kan duren.

Het debat is voorbij als Prayut zijn termijn van acht jaar heeft overschreden. Tegenstanders beweren dat hij dat wel heeft gedaan, rekening houdend met de tijd sinds hij het roer overnam tijdens een staatsgreep in 2014. 

Premier Prayut en de regering beweren van niet, aangezien de huidige grondwet in 2017 werd voltooid en Prayut daarvoor geen premier was. Het constitutionele hof heeft ermee ingestemd om de zaak te bespreken en Prayut tijdelijk te schorsen tijdens deze periode.

In de tussentijd zal vice-premier Prawit Wongsuwan dienen als waarnemend/waarnemend premier.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!