Mastercard en Visa schorten hun diensten in Rusland op, de Russische banken bagatelliseren de effecten

EUROPA:- Mastercard en Visa hebben aangekondigd dat ze hun diensten in Rusland zullen beëindigen.  Visa-kaarten die in Rusland zijn uitgegeven, werken niet langer buiten het land.  De Amerikaanse president Joe Biden zei verheugd te zijn over de schorsing.

Ondertussen bagatelliseren Russische banken de impact die dit op hun klanten zal hebben.  De Centrale Bank van Rusland benadrukte dat kaarten normaal zouden blijven functioneren “tot hun vervaldatum”.  De centrale bank drong er wel bij de Russen echter op aan om andere betaalmiddelen mee te nemen op reis.

Mastercard zei dat een deel van hun reden voor het opschorten van diensten in Rusland de “onzekere economische omgeving” was die werd gecreëerd door het post-Russische conflict in Oekraïne.  Maar een andere reden was de wens om te voldoen aan de Amerikaanse en internationale sancties tegen Rusland na zijn invasie.  Mastercard zei in zijn verklaring dat zijn klanten en partners werden getroffen.

“Onze collega’s, onze klanten en onze partners worden beïnvloed op manieren die de meesten van ons zich niet kunnen voorstellen.”

Andere internationale bedrijven die hun activiteiten in Rusland hebben stopgezet, zijn Airbnb, Intel, LVMH, Hermes en Chanel.  

De FIFA heeft nu ook Rusland uitgesloten van kwalificatie voor het WK.  Voetbalfunctionarissen in Zweden, Polen en Tsjechië oefenden aanvankelijk druk uit op Rusland om te worden uitgesloten van de FIFA.  Ambtenaren uit andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Frankrijk, waren er snel bij om te zeggen dat ze “onder geen enkele omstandigheid” Rusland zouden spelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Europa
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!