Wilde stier neemt in het nationaal park Tat Mok twee parkwachters op de hoorns, die zwaar gewond raakte

PHETCHABUN:- Een wilde stier viel zondagmiddag een groep van vijf patrouilleerde parkwachters in het Tat Mok National Park aan.  De stier raakte squadronleider Woraphot Piraksa vol op het lichaam, waarbij enkele van zijn tanden moest missen en aan zijn gezicht, mond en lichaam verwond raakte.  

Ook een ander patrouillelid, khun Jiraphong Nakrabum raakte gewond.  Het team bereikte zondagavond het ziekenhuis van Phetchabun nadat een ander team van rangers hen had gered.

Een reddingsoperatie met een helikopter was uitgesloten, aangezien het team op twee en een half uur lopen verwijderd was van de dichtstbijzijnde landingsplaats.  De ambulance van het Nationaal Park-chef Thongchai Rajabuakaw parkeerde zo dichtbij mogelijk, 5 kilometer verderop.

Aanvallen van wilde stieren vormen een reële bedreiging voor parkwachters.  In september vorig jaar werd boswachter Nakorn Sriruang gedood door een guar toen die hem en zijn team in Khao Yai National Park aanviel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: อุทยานแห่งชาติตาดหมอก – Tat Mok National Park

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!