“Joe Ferrari” maakt bezwaar tegen de aanwezigheid van mensenrechtenwaarnemers bij het proces van martelmoord

BANGKOK:- De voormalige politiecommissaris van Nakhon Sawan, khun Thitsan Utthanaphon eist dat mensenrechtenwaarnemers zijn proces niet mogen bijwonen op de beschuldiging van marteling en moord.  

Thitisan, bijgenaamd “Joe Ferrari” vanwege zijn uitbundige levensstijl en de luxe auto’s die hij als politieagent vergaarde, heeft de strafrechter gevraagd om juridische waarnemers te verbieden om zijn strafproces bij te wonen.

Voormalig commissaris Thitisan en verschillende andere agenten staan ​​terecht en worden ervan beschuldigd een drugsverdachte te hebben vermoord door hem tijdens het verhoor met plastic zakken te verstikken. Het incident vond vorig jaar april plaats in de noordelijke provincie Nakhon Sawan en kwam aan het licht toen CCTV-beelden lekten, wat leidde tot een storm van protesten van het grote publiek.

The Bangkok Post meldt dat Thitisan dit weekend zijn debuut maakte.  De hoorzittingen zullen naar verwachting aanstaande zaterdag en zondag worden voortgezet bij het Centraal Strafhof voor gevallen van corruptie en wangedrag. Thitisan, zijn advocaat wilden weten waarom mensenrechtenwaarnemers, die zij ‘niet-verwante personen’ noemen, door de rechtbank moeten worden toegestaan.

De advocaat van de voormalige politiecommissaris van Nakhon Sawan heeft ook geprobeerd de ernst van de aantijgingen tegen zijn cliënt te verzachten, door de vermeende dood van Jeerapong Thanapat door marteling te beschrijven als een “algemene” fysieke aanval.  

Volgens de directeur van de Cross Cultural stichting, khun Pornpen Khongkachonkiet, heeft de advocaat laten doorschemeren dat de zaak de reputatie van de Koninklijke Thaise politie zou kunnen schaden.

De Bangkok Post meldt dat de stichting vier verzoeken heeft gedaan om de hoorzittingen bij te wonen en elk is afgewezen.  Ze zegt dat de stichting zaterdag opnieuw een schriftelijke aanvraag heeft ingediend.  De Cross Cultural Foundation, opgericht in 2002, werkt aan de bescherming, bevordering en controle van de mensenrechten in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!