Marine-eenheid in Zuid Thailand weet de hand te leggen opeen enorme partij sigaretten ter waarde van 30 miljoen baht

~DE GOUDEN TIP~
(Cruciale, doorslaggevende informatie)

KRABI:- De ambtenaren van het 3rd Naval Area Command namen voor 30 miljoen Baht aan illegale sigaretten in beslag.  Met hulp van de DSI en andere gerelateerde functionarissen is een grote partij illegale sigaretten bestaande uit 1.900 grote dozen gevonden met 475.000 pakjes sigaretten gevonden.

De sigarettensmokkelaars hadden als doel om de te koop aangeboden sigaretten te verplaatsen zonder de belasting te betalen.  De ontdekking is te danken aan een (anonieme) tip die in een ander onderzoek in het zuiden van Thailand werd verteld. Ambtenaren vonden ook bewijsmateriaal, waaronder een boot die werd gebruikt om de sigaretten te vervoeren.

De politie arresteerde 3 verdachten, de kapitein van de boot en 2 bemanningsleden op de boot.  De boot heet Decho Cargo 89. 

De marinefunctionarissen ontvingen  op 21 juni 2021 de informatie van de accijnsafdeling in de provincie Krabi. Uit de informatie bleek dat er boten zijn die illegale sigaretten vanuit Krabi vervoeren naar andere landen om de sigaretten te vervoeren.  Het eerste land van bestemming zou Indonesië zijn.

 De producten werden verplaatst naar 2 speedboten in het midden van de oceaan in de provincie Trang.  De boten zouden dan naar een onbekende pier gaan.  Ambtenaren volgden de groep en vonden alle verdachten en producten in Trang op 24 juni 2021.

In Thailand worden illegale tabaksproducten wordt beschouwd als een risico voor de volksgezondheid omdat er geen duidelijke productiebron is of waar de tabak vandaan komt.  Het vermindert de jaarlijkse belastinginkomsten en kan een conflict veroorzaken over tabaksbelasting.  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt de wereldwijde tabaksepidemie als een van de grootste zorgen van de volksgezondheid.  Als gevolg hiervan zijn politieke leiders aangemoedigd om serieuze maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen in verband met tabaksgebruik onder controle te krijgen.  Wat Thailand betreft, het wordt beschouwd als één van de landen in Zuidoost-Azië met de strengste tabakscontrolewetten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!