De langbrug van Ranong naar Chumphon moet de economie stimuleren

~DAT IS EEN BRUG TE VER~
(Dat is te hoog gegrepen)

RANONG / CHUMPHON:- Volgens de minister van Transport Saksayam Chidchob zal de Thaise economie worden gestimuleerd door de realisatie van de geplande zuidelijke landbrug die de Golf van Thailand met de Andamanse Zee zal verbinden.  

Het megaproject maakt deel uit van het ambitieuze plan van de staat om van Thailand een logistiek knooppunt in de ASEAN-regio te maken.  Het project wordt ondersteund door de Federation of Thai Industries (FTI), waarvan de voorzitter, Supant Mongkolsuthree, gelooft dat de landbrug de oostelijke economische corridor (EEG) zal bevorderen.  

De Eastern Economic Corridor strekt zich uit over de drie provincies Chonburi, Rayong en Chachoengsao aan de oostkust van de Golf van Thailand en moet een hightech industriële regio worden.  “De zuidelijke landbrug wordt een nieuwe route voor logistiek en handel in de regio en zal de Straat van Malakka vervangen”, zo vertelde de minister tijdens een seminar getiteld “Empowering Thailand”.  

Aan beide uiteinden van de landbrug komen havens met een diepte van 16 meter met aansluitingen op het project Motorway Rail Map.  De regering is ook van plan om verschillende nieuwe snelwegen aan te leggen die Ranong met Chumphon in het zuiden en Phuket met Surat Thani zullen verbinden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: National Newsbureau of Thailand
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!