Let op! Het dragen van mondkapjes in bussen en treinen in Thailand is nog steeds verplicht!

BANGKOK:- Het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer en in bioscopen is volgens het ministerie van Volksgezondheid nog steeds verplicht, dit is wat dr. Aekkachai Piansriwatchara, adjunct-directeur van de gezondheidsafdeling van het ministerie van Volksgezondheid, deze week nog nogmaals aan het publiek liet weten.

De gezondheidsafdeling hield een persconferentie over hygiëne en milieugezondheidsnormen na de herclassificatie van het virus. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder meer zorgen over bedrijven met een hoger risico en of het Stop Covid-19-2 Plus-platform van Thailand zal blijven bestaan. 

Dr. Aekkachai zei dat ondanks de versoepeling van de meeste maatregelen, het schoonmaken van de gebruikelijke contactpunten en werkplekonderzoeken nog steeds vereist zullen zijn. Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van de bevolking te waarborgen. 

Wel zal het ministerie maatregelen voor sommige risicovollere bedrijven matigen met behoud van bovengenoemd platform, aangezien deze bedrijven zich moeten houden aan de Wet op de Volksgezondheid en de Wet besmettelijke ziekten. Dit vereist dat mensen mondkapjes dragen bij het gebruik van het openbaar vervoer of naar de bioscoop gaan en zich zoveel mogelijk aan de regels voor sociale afstand houden, aldus Dr. Aekchai. 

Op de vraag hoe het leven van mensen zal veranderen, antwoordde hij dat de dingen zullen verbeteren naarmate het gezondheidsbewustzijn van mensen beter is dan toen de pandemie begon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: der-farang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!