Het Ministerie van Cultuur van Thailand gaat de ingestorte pagode in Chiang Mai snel repareren 

CHIANG MAI:- Het ministerie van Cultuur heeft de afdeling Schone Kunsten de opdracht gegeven een inspectie te bespoedigen om een ​​500 jaar oude pagode te herstellen in een tempel in Chiang Mai, die afgelopen donderdagavond door hevige regenval ineen stortte.

Het incident vond plaats in Wat Sri Suphan in het hoofddistrict  De tempel is gebouwd in de Lanna-periode (13e-15e eeuw) en de afdeling Schone Kunsten werkt samen met lokale instanties om het gebied te beveiligen. Er werden geen slachtoffers gemeld. 

De minister van Cultuur, Khun Itthiphol Kunplome onthulde vrijdag dat een eerste inspectie aantoonde dat de ineenstorting van het buitenoppervlak van de gouden pagode de binnenste bakstenen kern van de structuur had beschadigd. Bovendien hebben de autoriteiten veel boeddhistische artefacten gevonden, zoals bronzen, glazen boeddhabeelden tussen relikwieën die verborgen waren in de tempel en die nog moesten worden geregistreerd. 

Het 7e Regionale Bureau voor Schone Kunsten in Chiang Mai registreert momenteel de ontdekte artefacten en zal ze aan de tempel geven voor conservering. Het kantoor zal de structuur van de pagode bestuderen en contact opnemen met tempelleiders om richtlijnen voor de restauratie op te stellen, zei khun Itthiphol. 

De directeur van het kantoor, Khun Nattaya Poosri zei dat de experts niet in staat waren de exacte leeftijd van de oude pagode vast te stellen, aangezien deze in 1975 is gerenoveerd. De reden voor de ineenstorting van de pagode kan worden toegeschreven aan het gewicht van regenwater dat zich had verzameld in scheuren op de het oppervlak van de pagode zelf, zei ze

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Afdeling public relations 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!