Het meteorologisch instituut van Thailand waarschuwt voor temperatuurdalingen en overstromingen 

BANGKOK:- Een hogedruksysteem uit China en de Zuid-Chinese Zee zal koude, harde wind naar het bovenste deel van Thailand brengen, waardoor de temperatuur gedurende het grootste deel van volgende week enkele graden zal gaan dalen.

“De temperatuur zal in het noordoosten met 4 tot 6 graden Celsius dalen”, zo liet het Thais meteorologisch instituut deze zondagmorgen weten.

De temperaturen in het noorden, oosten en midden van het land, inclusief Groot-Bangkok, dalen met 2 tot 4 graden Celsius.

Daarnaast zijn er voor het zuiden van THAILAND verspreide zware regenbuien voorspeld, aangezien de noordoostelijke moesson zal intensiveren boven de Golf van Thailand en het zuiden.

En als kers op de taart worden er bovendien ook plotselinge overstromingen en overstromingen voorspeld, terwijl in de Bovengolf golfhoogtes van 2 meter en meer worden verwacht met onweersbuien.

 “In het onderste deel van de Golf zullen de golven 2 tot 3 meter hoog zijn en hoger tijdens onweer”, aldus het TMD.

De mensen aan de oostkust van Zuid-Thailand wonen, zijn ook gewaarschuwd voor kustoverstromingen.

 “Vaartuigen moeten voorzichtig varen in zowel de Golf als de Andamanse Zee en kleine boten moeten aan de wal blijven”, aldus het Thais meteorologisch instituut.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!