Legalisering van Thaise mediwiet zowel economisch als medisch belang

~HET DOEL HEILIGT DE MIDDELEN~
(Alle middelen zijn toegelaten, zolang het doel maar bereikt wordt)

THAILAND:- De afgelopen vier jaar heeft de Thaise regering wetshervormingen doorgevoerd om een ​​markt voor medicinale cannabis op te bouwen.  Met het potentieel om aanzienlijke economische voordelen te oogsten en patiënten in nood te helpen, blijft de vraag: zal de prioriteit geven aan winst van patiënten?

 Hoewel deze twee doelstellingen elkaar niet noodzakelijkerwijs uitsluiten, is het belangrijk om de beweegredenen achter de hervormingen te begrijpen, zodat beleidsmakers beide aspecten in evenwicht kunnen brengen.  Er zijn steeds meer gegevens waaruit blijkt dat gezondheid een publiek goed is dat te belangrijk is om door de marktwerking te worden beheerd.  Vooral gezien het feit dat de winstbejag in strijd is met de zakelijke van de volksgezondheid.

Thaise cannabishervorming
In januari 2017 werd hennep gedecriminaliseerd in een proefproject van de Thaise Narcotics Control Board.  In december 2018 stemde de Nationale Vergadering van Thailand een unaniem voor een wijziging van de nationale wetten ten gunste van medicinale cannabis.  In februari 2019 werden cannabis- en hennepextracten verwijderd uit de controle van de staat en werden producten die hennep opnieuw geclassificeerd in augustus 2019.

Dankzij aanvullende hervormingen een jaar later konden particuliere medische telers de gewassen verbouwen en verhandelen.  In december 2020 hebben de autoriteiten extra delen van de cannabisplant verwijderd uit strafrechtelijke statuten.  In maart 2021 kondigde vicepremier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul aan dat huishoudens legaal tot zes cannabisplanten konden kweken.

Veel vraag naar mediwiet
Er is een vraag naar medicinale cannabis bij patiënten die lijden aan 38 verschillende gezondheidsproblemen.  Drie maanden voor legalisatie, registreerden meer dan 30.000 mensen zich voor toegang en kwamen nog eens een miljoen patiënten in aanmerking voor gebruik.  Slechts enkele tientallen personen in eerste instantie in therapie waren in augustus 2019 10.000 flessen cannabisolie verdeeld onder patiënten met een recept.  In november 2020 kregen 14.236 patiënten mediwiet, wat een bescheiden betekent van de toegankelijkheid.

Strenge overheidscontrole heeft geleid tot op het gebied van licenties.  In januari 2020 werden er 442 licenties voor medicinale cannabis uitgereikt, waarvan er meer dan 400 werden gebruikt voor distributie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: redactie 
Bron: drugsinc.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!