Land van het Koninklijk vastgoed bureau zal gebruikt worden voor de bouw van gevangenissen en woningen voor mensen met een laag inkomen

BANGKOK:- Het ministerie van Financiën maakte deze week  bekend dat het meer dan 100.000 rai grond van het Royal Property Bureau heeft teruggenomen en zal verkavelen voor de bouw van gevangenissen en voor de bouw van woningen voor mensen met een laag inkomen.

Directeur-generaal Yutthana Yimkarun zei dat de meeste van de 100.000 rai land, die van overheidsinstanties zijn teruggenomen, er ongebruikt bijlage of door derden waren ingepikt. De grond zal nu worden gebruikt voor tijdelijke gevangenissen, opleidingsplaatsen voor gedetineerden en huisvesting voor mensen met een laag inkomen.

Het ministerie van Financiën beheert momenteel zo’n 500.000 rai aan koninklijk land.

De afdeling heeft een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend met het ministerie van Justitie om een ​​deel van het nieuw geclaimde land te gebruiken om geïmproviseerde gevangenissen te bouwen om de congestie te verminderen.  Deze nieuwe gevangenissen zullen ook plaatsen voor beroepsopleiding omvatten om gedetineerden te helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Khun Yutthana zei dat de afdeling ook een overeenkomst heeft getekend met de Government Housing Bank (GH Bank) en de National Housing Authority (NHA) om huizen te bouwen voor mensen met een laag inkomen.

“De afdeling zal ook een deel van het land toewijzen aan het Royal Thai Police Bureau om huizen te bouwen voor junior officieren.  

Nog eens 500 rai in het Bang Ping-gebied van Samut Prakan zullen worden toegewezen aan het ministerie van Lichamelijke Opvoeding om sportcomplexen, voetbalvelden en stadions te bouwen voor lokale en internationale competities.  Dit project kost ongeveer 7 tot 8 miljard baht.

 “De afdeling heeft regelmatig land verpacht aan mensen voor het bouwen van huizen of landbouw.  Alleen al dit jaar werden meer dan 10.000 rai toegewezen aan meer dan 4.000 huishoudens”, zo voegde Yutthana toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!