Het nooddecreet van Thailand weer met nog eens twee maanden verlengd

BANGKOK:- De subcommissie van het  administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft besloten besloten om de noodtoestand met nog eens twee maanden te verlengen en de heropening van het land van 1 oktober tot 1 november uit te stellen.

Generaal Nattapon Nakpanich, hoofd van de Nationale Veiligheidsraad en voorzitter van de subcommissie, keurde het voorstel goed om het nooddecreet tot eind november te verlengen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.  Het decreet zou eind deze maand aflopen.

Het panel besloot ook om de heropening van vijf toeristische provincies voor quarantainevrij internationaal reizen uit te stellen.  Bangkok, Chonburi, Chiang Mai, Prachuap Khiri Khan en Phetchaburi zouden oorspronkelijk op 1 oktober heropenen, maar het panel zei dat dit zou moeten worden uitgesteld tot 1 november.

De voorstellen zullen op maandag (27 september) ter goedkeuring worden voorgelegd tijdens een CCSA-vergadering onder voorzitterschap van premier Prayut Chan-o-cha.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!