Krijgen de expats nu wel of geen vaccin van de Thaise overheid

~DOOR DE BOMEN HET BOS NIET MEER ZIEN~
(Door alle details het overzicht verliezen)

PATTAYA:- De expats in Thailand krabben vaak achter hun hoofd over de verwarrende en soms ogenschijnlijk tegenstrijdige informatie over Covid19 vaccins en hun geschiktheid voor een prik, terwijl veel Thais praten over hun Covid-19-vaccinkeuzes, als die er al zijn, en vaccinatieschema’s, heeft een groot aantal expats geen idee of ze toegang hebben tot vaccins en zo ja, welke, wanneer en hoe.

Een blogpost op de website van de Thai Travel Clinic van Mahidol University’s Hospital for Tropical Diseases van 4 april is tot dusver de meest betrouwbare bron gebleken.  De website biedt basisinformatie, variërend van de vaccinmerken die een vergunning hebben en beschikbaar zijn in Thailand, de importeurs, de doelgroep van dit vaccin, of het vaccin ook gratis is voor buitenlanders, of het verkrijgbaar is in ziekenhuizen of klinieken, en hoe expats die in  Thailand kan hun prikken krijgen.

De informatie omvat de mogelijkheid om terug te gaan naar hun eigen land als ze niet in Thailand willen wachten.  Maar aangezien de pandemie geen echte tekenen van afname vertoont, blijft het reizen moeilijk en vliegen je de nieuwe procedures iedere dag om de oren, wat de ene dag is, bestaat de andere dag niet meer.

Om nog maar te zwijgen van de quarantaine-eisen waarmee ze bij hun terugkeer te maken zouden krijgen, dit onpraktisch en niet te vergeten duur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Lillian Suwanrumpha (AFP) 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!