Eigenaar van 2 loslopende pitbulls door de burgemeester van Saen Suk gewaarschuwd

~REGIONIEUWS~

SAEN SUK:- Een eigenaar van twee pitbulls die hen naar verluidt vrij in de buurt van een openbaar strand in het Bangsaen-gebied van Pattaya laat rondlopen heeft een waarschuwing ontvangen van de burgemeester van Saen Suk, Khun Narongchai Khunplome.  

De burgemeester verklaarde via zijn PR-accounts op sociale media en in lokale nieuwsuitzendingen verklaringen te hebben ontvangen van bewoners over de twee rondzwervende pitbulls.  

Ze vreesden voor de veiligheid van de kinderen en ouderen in het gebied en wilden aanvallen vermijden na de recente dood van een pitbull-eigenaar die door zijn eigen huisdier werd doodgescheurd.  Bewoners noemden ook de mogelijkheid dat een auto- of motorongeluk de pitbulls en mogelijk mensen zou kunnen verwonden of zelfs erger.

Oorspronkelijk werd gedacht dat de honden zwerfhonden waren, maar later werd bekend dat de honden een ​​eigenaar hadden die hen vrij laat rondlopen, zonder begeleiding van een riem of enig toezicht.  

Er bestaat in Saen Suk een wetgeving die verbiedt huisdieren niet los mogen lopen en vereist ook dat eigenaren uitwerpselen opruimen die hun huisdieren achterlaten.

De eigenaar van deze pitbulls is bekend, maar niet in de pers  genoemd, ook niet dat de honden op enigerlei wijze agressief waren en de meeste klachten betroffen alleen bezorgde burgers.  De post van de burgemeester op sociale media leverde 900 reacties op, zowel voor als tegen de ronddolende pitbulls, en ontving meer dan 7000 likes.

Zwerfdieren zijn een veelvoorkomend probleem in Thailand en zeker rond Pattaya.  Er wordt gevreesd dat de Covid-19-pandemie meer verlaten dieren heeft veroorzaakt naarmate mensen de provincie verlaten hebben.  Veel zwerfdieren hebben zich gevestigd in gebieden die door toeristen zijn verlaten, en verschillende gebieden rond Pattaya hebben te maken met de toename van zwerfdieren, met name Banglamung.

Het is in strijd met de religieuze en culturele overtuigingen van Thailand om zwerfdieren te euthanaseren, maar er is veel discussie over de juiste oplossing voor dit probleem. De Soi Dog Foundation pleit voor het steriliseren of castreren van dieren en ook voor het vaccineren ervan voordat ze weer in hun natuurlijke habitat worden vrijgelaten.  Dit vermijdt dierenasielen waar de omstandigheden onmenselijk kunnen worden als gevolg van overbevolking, en kan ook voorkomen dat agressievere honden lokale territoria opeisen.  

Wel is afgesproken dat agressieve honden zo snel mogelijk van de straat moeten worden verwijderd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!