Het Thaise Kabinet geeft in de maanden mei en juni een korting op water en elektriciteitsgebruik

~VOOR GOEDE MUNT AANNEMEN~
(Iets maar geloven)

BANGKOK:- Tijdens een gister gehouden kabinetsvergadering zijn er maatregelen goedgekeurd om de financiële last van mensen te helpen verlichten te midden van deze nieuwe golf van Covid-19 door de elektriciteits- en waterrekeningen in mei en juni te verlagen, zo een nieuwsbron van het minister weten.

“ Degenen die minder dan 150 eenheden elektriciteit per maand gebruiken, zullen in mei en juni een vrijstelling van vergoedingen krijgen voor de eerste 90 eenheden (voor particuliere gebruikers) en 50 eenheden (voor kleine bedrijven)”, aldus de bron.

“Ondertussen zullen de waterrekeningen voor residentiële en kleine zakelijke gebruikers gedurende twee maanden met 10 procent worden verlaagd.”

Het kabinet schat dat deze twee noodmaatregelen de regering circa 10 miljard Baht gaan kosten.

Gisteren keurde het kabinet ook meer gelduitgaven goed via de Covid-hulpregelingen van Rao Chana (We Win) en Rao Rak Kan (We Love Elk Other).  Elke persoon die zich met succes voor de regelingen registreert, ontvangt voor eind juni in totaal 2.000 Baht, volgens een bron die bekend is met de kwestie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!