Komende woensdag 1 juni, zijn er nieuwe toegangsregels voor luchtvaartmaatschappijen en passagiers naar Thailand van kracht

BANGKOK:- De Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT, heeft afgelopen weekend de luchtvaartmaatschappijen een speciale Notice to Airmen, afgekort een NOTAM, gestuurd over het meest recente toegangsbeleid van het land, als gevolg van de annulering van het Thailand Pass-systeem voor terugkerende Thaise staatsburgers vanaf woensdag 1 juni.

Buitenlandse reizigers moeten zich echter nog steeds registreren voor Thailand Pass om de QR-code te ontvangen, die bij aankomst op de luchthaven wordt gecontroleerd.  De QR-code wordt direct bij registratie gegenereerd, zonder wachttijd.

De NOTAM bevatte de nieuwste richtlijnen voor passagiers en luchtvaartmaatschappijen als volgt:
– Thaise staatsburgers kunnen een vaccincertificaat of hun negatieve snelle antigeen (ATK) of RT-PCR-test tonen om Thailand binnen te komen.  Geen registratie voor Thailand Pass vereist.
– Niet-Thaise staatsburgers moeten zich registreren via Thailand Pass en alle vereiste documenten indienen om de QR-code te ontvangen.  Luchtvaartmaatschappijen kunnen passagiers weigeren die de QR-code niet kunnen tonen voordat ze aan boord gaan.
– Reizigers met een certificaat van volledige vaccinatie tegen Covid-19 hoeven bij aankomst geen test af te leggen.  Wel krijgen ze het advies om een ​​test te doen als ze Covid-achtige symptomen vertonen.
– Gedeeltelijk gevaccineerde of niet-gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na aankomst een negatieve ATK- of RT-PCR-test laten zien, kunnen Thailand op dezelfde manier binnenkomen als gevaccineerde reizigers.

– Buitenlandse reizigers moeten tijdens hun verblijf in Thailand ook een bewijs van een Covid-19-verzekering met een dekking van $ 10.000 of een soortgelijk bewijs van dekking voor Covid-19-behandeling tonen.
– Luchtvaartmaatschappijen zijn verantwoordelijk voor het controleren van de QR-codes van de Thailand Pass van passagiers.  Alle passagiers die in Thailand landen zonder de QR-code, worden onder de hoede van de luchtvaartmaatschappij geplaatst.
– Buitenlandse reizigers zonder Thailand Pass QR-code, geen vaccincertificaat en geen negatief testresultaat moeten de instructies van luchthavenfunctionarissen volgen wanneer ze in Thailand aankomen.
– Personeel op luchthavens moet zich houden aan preventieve maatregelen tegen Covid-19, waaronder het dragen van een mondkapje en temperatuurcontrole bij in- en uitgangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!