Het CCSA van Thailand publiceert vanaf 1 juni géén dagelijkse meldingen via ATK testen ontdekte infecties méér 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten van plan te zijn om het via ATK testen aantal dagelijks ontdekte Covid19 infecties, vanaf 1 juni niet meer bekend te maken.

Dr. Sumani Watcharasin, een assistent van de plv. woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, verklaarde tijdens een interview met betrekking tot het dashboardsysteem van het nationale gezondheidsdienst waarin het aantal ATK-geteste patiënten eergisteren niet werd gemeld, omdat dat méér dan 50 procent van de recente gevallen asymptomatisch is, dus vanaf 1 juni begint het rapport zich te concentreren op degenen die werkelijke Covid19 ziekte verschijnselen hebben, welke in ziekenhuizen worden behandeld.

“Het rapport van het ministerie van Volksgezondheid is aangepast om alleen het gemiddelde van de dagelijkse besmettingen in de afgelopen twee weken te rapporteren, terwijl de CCSA nog steeds een totaal van dagelijkse cijfers rapporteert. Maar vanaf 1 juni zijn we van plan om alleen dagelijkse patiënten met symptomen en patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen bekend te maken,” zo vertelde Dr. Sumani.

Hin voegde er ook aan toe dat de nieuwe vorm van rapporten, vandaag, maandag 30 mei, tijdens een vergadering van het ministerie van Volksgezondheid aan het CCSA zal worden voorgesteld, alvorens het CCSA de rapporten aanpast.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise media 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!