De meeste Covid-vaccinatiecentra in Phuket gesloten, maar meer lokale bewoners dringen erop aan om booster-shots te krijgen

PHUKET:- In het zuidelijk gelegen Phuket zijn vier van de vijf Covid19 vaccinatiecentra nu gesloten, veel mensen op het vakantie-eiland hebben hun inentingen ontvangen en de vraag naar vaccins neemt af.

Afgelopen zaterdag woonde de vice-gouverneur van Phuket Khun hichet Panaphong de sluitingsceremonie bij van een vaccinatiecentrum in een gymnasium met een capaciteit van 4.000 mensen in Saphan Hin.

Dr. Withita Jangiam, de adjunct-directeur van het Vachira Phuket Hospital en hoofd van het Saphan Hin-centrum, zei dat de 1.500 medewerkers 600.000 doses vaccins hadden toegediend sinds de opening op 1 april vorig jaar.

Het enige nog in bedrijf zijnde vaccinatiecentrum op het eiland bevindt zich in het X-Terminal-gebouw van de internationale luchthaven van Phuket.  Naast Saphan Hin zijn drie andere centra – in het winkelcentrum Jungceylon in het district Patong, Angsana Laguna Phuket in Thalang en Phquket Orchid Resort in het district Muang – nu gesloten.

Dr. Withita zei echter dat het aantal inwoners van Phuket met derde en vierde booster-injecties laag bleef, en dat ze worden aangemoedigd om extra shots te krijgen in hun plaatselijke ziekenhuizen of klinieken.

Landelijk heeft 81,5% van de bevolking nu ten minste één dosis coronavirusvaccin gekregen, 75,5% ten minste twee injecties en 40,3% minstens één boosterinjectie, volgens het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Het aantal Covid-gevallen is gestaag gedaald, waarbij de autoriteiten zaterdag 4.488 nieuwe gevallen en 38 meer dodelijke slachtoffers meldden.  De bemoedigende trend heeft ertoe geleid dat de autoriteiten een aantal beperkingen voor zowel lokale bewoners als bezoekers hebben opgeheven.  Het resultaat is een gestage opleving van het toerisme, wat goed nieuws is voor provincies als Phuket, waar het de belangrijkste industrie is.

Tussen 1 en 27 mei meldde het CCSA in totaal 490.637 aankomsten uit het buitenland, van wie 88.915 Thais en 401.772 buitenlanders.  Van het totaal gingen 158 Thais en 332 buitenlanders vijf dagen in quarantaine.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!