Kiest Verstappen kant in Red Bull-machtsstrijd? ‘Dan zal hij ook weggaan’

OOSTENRIJK:- Over de vermeende machtsstrijd binnen Red Bull Racing tussen teamadviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner lijkt steeds meer naar buiten te komen. De geruchten nemen met de dag toe en het Duitse Auto Bild meldt dat er is vernomen dat Max Verstappen kant kiest in het gevecht. Ook zou Horner de aanstichter zijn een coup willen plegen binnen het team. 

‘Horner pleegt coup binnen Red Bull’
Na het overlijden van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz in 2022 zou er een machtsstrijd zijn uitgebroken bij Red Bull. Rondom de eventuele verkoop van AlphaTauri zou Horner meer macht binnen het concern hebben opgeëist. Dit zou ten koste moeten gaan van de inspraak die teamadviseur Marko heeft bij de beide Red Bull-teams. Marko kwam naar buiten en ontkende de geruchten. De Oostenrijker zei dat hij zelf zou bepalen wanneer hij het winnende F1-team verlaat.

Horner reageerde eveneens met een ontkenning van de geruchten. De Red Bull-kopstukken voelden zich mogelijk genoodzaakt zich te verklaren nadat het Duitse Sky Sport met beweringen van voormalig F1-coureur Ralf Schumacher de geruchten verder opvoerde. Horner zou met het oog op meer invloed bij het concern Marko uit de weg willen hebben.

‘Verstappen kiest voor Marko’
Auto Bild zegt onderzoek te hebben gedaan en weet dat Horner een coup aan het plannen is. Horner zou met de Thaise eigenaren van Red Bull, die 51% van de aandelen in hand hebben, een goede verstandhouding hebben. De Brit zou ook aan de media hebben gelekt dat de Thaise kant van het bedrijf Marko niet vertrouwt en hem daarom weg zou willen hebben bij Red Bull. Ook de waarnemend Red Bull-baas aan Europese zijde, Oliver Mintzlaff, zou aan de kant van Horner staan.

Een mogelijke redding voor Marko en degene die de vermeende coup van Horner bij Red Bull kan voorkomen is Max Verstappen. Auto Bild noemt de drievoudig F1-kampioen als mogelijke stop op de deur voor Horner en degene die Mintzlaff kan overtuigen om rigoureuze beslissingen te nemen om de strijd te beëindigen. Schumacher wist ook te melden dat Verstappen aan de kant van Marko zou staan. Het medium schrijft: “Auto Bild heeft vernomen van een betrouwbare bron dat Verstappen het luid en duidelijk heeft gemaakt in een persoonlijk gesprekken met zowel de Thaise-baas en met Mintzlaff dat in het geval Marko moet vertrekken hij ook weg zou gaan.”

‘AlphaTauri is spil in coup van Horner’
Bij het besluit om AlphaTauri niet te verkopen vroeg Horner niet alleen om meer inspraak in het team, de Brit zou ook hebben geprobeerd een bevriende teambaas aan te stellen. Dat meldt het Duitse F1-insider.com. Horner zou perschef van Mercedes, Bradley Lord, hebben benaderd om hem te vragen de nieuwe teambaas bij AlphaTauri te worden. Toen dat niet leek te lukken heeft Horner zijn zinnen gezet op voormalig FIA-medewerker Peter Bayer.

Marko schijnt Horner, al dan niet opzettelijk, in de weg hebben gezeten met het aanstellen van een vertrouweling bij AlphaTauri. De eerste gesprekken tussen Bayer en AlphaTauri werden gevoerd door Marko en niet door Horner. Marko beschermde de belangen van het juniorenprogramma in deze gesprekken, maar de Oostenrijker had volgens het medium mogelijk ook andere plannen. Marko was van mening dat Bayer niet de eindbaas moest worden bij AlphaTauri. Volgens Auto Bild was dit een grote ergernis van de Red Bull-teambaas.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: GPfans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!