Nu het PM2,5-seizoen in Thailand van start gaat, is de luchtvervuiling in Bangkok ook weer stijgende

BANGKOK:- De luchtvervuiling in Bangkok steeg deze week naar het “oranje” niveau (het kantel-niveau waarop de gezondheid aangetast gaat worden), wat het begin van het zogenaamde PM2,5-seizoen aangeeft.

Volgens het vervuiling’s controle departement, het PCD varieerden de niveaus van fijnstof met een diameter van 2,5 micrometer of minder (PM2,5) in de stad van 24,3 tot 49,8 microgram per kubieke meter (μg/m³). Het PCD verlaagde in juni de drempel waarbij PM2,5-niveaus als onveilig worden beschouwd van 50 naar 37,5 μg/m³.

Het publiek kan de vervuilingssituatie volgen en gezondheidsaanbevelingen volgen via de website en app van Air4Thai.

Het PCD zei dat de ophoping van PM2,5 in Bangkok te wijten was aan de hogere luchtdruk, wat leidde tot een slechte luchtcirculatie. Het voorspelt dat de vervuilingsnevel nog een of twee dagen op het niveau van de “oranje zone” zal blijven.

De directeur van het PCD, Khun Pinsak Suraswadi wees erop dat de PM2,5-vervuiling elk jaar per seizoen toeneemt, wat gevolgen heeft voor de volksgezondheid.

De minister van natuurlijke hulpbronnen en milieu, generaal Patcharawat Wongsuwan, heeft de autoriteiten opgedragen mechanismen, gegevens, budgetten, regelgeving en communicatie voor te bereiden om de PM2.5-aanval van dit jaar aan te pakken.

Het PCD maakt gebruik van 96 meetstations voor de luchtkwaliteit, waaronder 12 in Bangkok, om een ​​zevendaagse vervuilingsvoorspelling te doen.

De afdeling werkt ook samen met de Thammasat Universiteit, het Ministerie van Volksgezondheid, de Bangkok Metropolitan Administration en de Thai Health Promotion Foundation om de gezondheidseffecten van PM2,5 op de korte termijn in Bangkok te voorspellen.

De resultaten van het project zullen het beheer van de volksgezondheid en ziekenhuizen ondersteunen die zorg verlenen aan mensen die getroffen zijn door PM2,5-vervuiling in Bangkok. Het zal ook dienen als proefproject voor andere delen van Thailand.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!