Khun “K Honderd Miljoen” een psychisch gestoorde man op luchthaven Suvarnabhumi gearresteerd  

BANGKOK:- Een Thaise man die vorige maand de krantenkoppen haalde nadat hij cobra’s had losgelaten en zichzelf op een druk kruispunt in Bangkok met een machete verwondde is door de politie op de luchthaven Suvarnabhumi gearresteerd.

De 47-jarige Khun Kanetpisanuthep Jakapopmahadecha, bekend als “K Honderd Miljoen”, werd gearresteerd onder zes aanklachten en is na zijn arrestatie naar het Somdet Chaophraya Instituut voor Psychiatrie gebracht voor een psychiatrische beoordeling.

Op 1 februari rond 17.00 uur parkeerde K zijn Mercedes Benz midden op de weg buiten CentralWorld in Bangkok, en voerde een ritueel-achtige handeling uit waarbij drie slangen op de weg losliet en goudsbloemen op zijn auto gooide, waarna hij zichzelf verwondde en rode stroop op de grond spoot. Toen de politie van bureau Lumpini ter plaatse kwamen, raakte K gewond en werd voor behandeling naar het politieziekenhuis gebracht.

Ondanks dat familieleden K uit het ziekenhuis ophaalden, slaagde hij erin het land te verlaten kort nadat de dokter hem toestemming had gegeven om te vertrekken.

Op 6 maart coördineerden de politie met het immigratiebureau en ontdekten dat K vanuit India terugvloog naar Thailand en maakten snel een arrestatiebevel onder het Zuidelijk Bangkok Criminal Court en wachtten op hem op de luchthaven.

Khun K werd gearresteerd onder 6 aanklachten: 1) het dragen van een wapen in het openbaar 2) het veroorzaken van angst en shock bij anderen 3) het parkeren van een auto op een manier die het verkeer belemmert 4) het weggooien van afval op een openbare plaats 5) het bezit van gecontroleerde en gevaarlijke dieren in het wild 6  ) het vrijlaten van gecontroleerde of gevaarlijke dieren in het wild.

De politie wacht de uitkomst van de psychiatrische beoordeling van K af alvorens verdere juridische stappen te ondernemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!