Thailand biedt betalingsmogelijkheden en onderdak aan Russische en Oekraïense toeristen

PHUKET:- De toeristische associatie van Phuket, het PTA, is in gesprek met de Bank of Thailand (BOT) om alternatieve betaalmethoden – waaronder cryptocurrency – te zoeken voor Russische toeristen in Thailand.  Visa en Mastercard hebben het gebruik van Russische creditcards in het buitenland opgeschort als onderdeel van internationale sancties tegen Moskou vanwege de invasie van Oekraïne.

De president van het PTA, Khun Bhummikitti Ruktaengam zei dat hij de mogelijkheid besprak dat Russische toeristen cryptocurrencies als noodmaatregel mogen gebruiken.

Hij zei dat cryptocurrency een back-up zou zijn voor het geval transacties niet kunnen worden uitgevoerd.  Hij besprak ook de mogelijkheid om Thaise bedrijven te koppelen aan het Russische betalingssysteem Mir.  Ondertussen wenden toeristische bedrijven zich naar verluidt tot het Chinese betalingsplatform UnionPay om Russische bezoekers een alternatieve manier te bieden om hun rekening te betalen.

Khun Bhummikitti zei dat er momenteel 3.500 tot 4.000 toeristen uit Rusland en 300-400 uit Oekraïne in Phuket zijn.  Nog eens 3.000 toeristen uit beide landen zijn op vakantie in Koh Samui, Krabi en Pattaya, volgens de Tourism Authority of Thailand (TAT).

De regering heeft afgezien van de vergoeding van 1.900 Baht voor het verlengen van hun visum, terwijl de TAT en toeristenbureaus andere maatregelen bespreken om Russische en Oekraïense toeristen te helpen die mogelijk zijn gestrand door geannuleerde vluchten of conflicten in hun thuisland.  De Russische luchtvaartmaatschappijen Aeroflot en S7 hebben alle vluchten naar Phuket opgeschort.

Tijdens de kabinetsvergadering van gisteren zijn er meer mogelijkheden besproken om gestrande toeristen te helpen, waaronder het opzetten van een toeristenondersteuningscentrum en onderdak.  Het zal ook het regelen van repatriëringsvluchten voor Russische toeristen bespreken, evenals oplossingen voor problemen met reisverzekeringen.  Volgens de autoriteiten zouden geen toeristen uit beide landen tegen hun wil worden uitgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!